Rejsegilde på hospitals-udbygning

Råhuset til den 55.000 kvadratmeter store udbygning af Herlev Hospital er nu rejst i alle fem etager.
Byggeriet af det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center skrider planmæssigt frem. Pressefoto.
Byggeriet af det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center skrider planmæssigt frem. Pressefoto.

2.500 tons stål, syv kilometer kloak og dræn, 18.500 kubikmeter beton støbt på stedet og 6.800 betonelementer svarende til 44.000 kvadratmeter overfladeareal. Sådan lyder opskriften på det 55.000 kvadratmeter store Akuthus og Kvinde-Barn-Center, som nu rejser sig i sin fulde højde på Herlev Hospital. Derfor har Nyt Hospital Herlev netop fejret rejsegilde, hvor der blev sagt tak til de over 100 håndværkere som har bygget råhuset.

– Det er en vigtig milepæl, når vi kan sætte krans og flag på toppen af bygningen og fejre rejsegilde, siger projektdirektør Connie Barfod i en pressemeddelelse.

– Og vi har al mulig grund til at glæde os, for råhuset er udført på et år og til tiden, fortsætter den tilfredse projektdirektør.

Det store råhus består af to cirkelrundebygninger. Akuthuset, som er den største af de to bygninger, er 110 meter i diameter og det lidt mindre Kvinde-Barn-Center er 55 meter i diameter. Med en højde på 22 meter giver de cirkelrundebygninger et helt nyt arkitektonisk modspil til hospitalets markante tårn.

Akuthuset og Kvinde-Barn-Centeret forventes at stå færdigt ved udgangen af 2018.

Relateret indhold