Øget interesse for totalbyggeri

Ajcon mæker stigende interesse for større byggerier, der omfatter mere end blot køl og frys - blandt andet i Ishøj, hvor Ajcon står for et omfattende byggeri.
Det store byggeri ved Ishøj er i gang og forventes klar til indflytning i efteråret 2017. Pressefoto.
Det store byggeri ved Ishøj er i gang og forventes klar til indflytning i efteråret 2017. Pressefoto.

Om byggeriet i Winthersminde

  • Bygherre: NREP
  • Totalentreprenør: Ajcon A/S
  • Totalprojektering: Ajcon Project A/S
  • Bygherrerådgiver: AK83 og Moe

Når fødevarevirksomheder skal bygge nye køle- og frostlagre efterspørger de i stigende grad totalbyggerier, hvor kontorer, administration, tørvarelager, kantine, shipping-område foruden køle- og frostlagre er tænkt ind fra starten.

Den tendens oplever man hos entreprenørfirmaet Ajcon, der har specialiseret sig i at bygge frost- og kølelagre for fødevarevirksomheder.

– Når vi bygger frostlagre i dag, tænker vi flere ting ind i samme projekt: Hvordan optimerer vi virksomhedernes logistik og produktionsområder, hvordan kan vi skabe et energivenligt byggeri, der kan mærkes som energibesparelser på bundlinjen – og hvordan tænker vi bedst administration og transport ind i projektet også, siger Rasmus Jørgensen fra Ajcon.

75.000 kvm. nybyg

Et aktuelt eksempel på sådan et totalbyggeri er et stort projekt på 75.000 kvadratmeter, Ajcon opfører på erhvervsområdet Winthersminde i Ishøj. Her flytter FoodService Danmark ind i et nyt byggeri, som både omfatter frost-, køl- og tørvarelager, shipping-område, administrationskontorer, kantine, omklædningsfaciliteter samt færdsels- og parkeringsarealer i ét projekt.

– På mange måder er det at bygge et frostlager meget mere end et spørgsmål om køl og frys. Det handler om at se det behov, virksomhederne har, når de skal have en hverdag til at fungere i byggeriet efterfølgende, tilføjer Rasmus Jørgensen fra Ajcon, der kan glæde sig over, at NREP og FoodService Danmark har valgt Ajcon til at stå for byggeriet.

Byggeriet i Winthersminde er netop gået i gang, og forventes at stå klar til indflytning om et års tid.

Relateret indhold