Rejsegilde for Nytorv

Nu har begge fløje på rådhusbyggeriet i Middelfart nået den fulde højde, og onsdag blev kransene hejst.
Rådhusets facade består af champagnefarvet alluminium. Pressefoto.
Rådhusets facade består af champagnefarvet alluminium. Pressefoto.

– Vi skriver historie i dag.

Sådan sagde borgmester Steen Dahlstrøm, da han indledte talerækken ved rejsegildet for Nytorv i Middelfart. Rejsegildet er en milepæl i byggeriet af rådhus, boliger og nye butikskvadratmeter i Middelfart midtby, som blev sat i gang med første spadestik i februar 2015. Det skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Siden byggestart har flere tusind lastbiler sneget sig ind gennem Middelfarts gader til byggepladsen, hvor hundredevis af håndværkere har gravet, støbt, hamret, hejst og rejst. Nu har byggeriet nået sin fulde højde i øst og vestfløjen – og om få uger skyder de tre boligtårne i vejret.

– Nytorv bliver på den ene side en styrkelse af både handelslivet og bosætningen i Middelfart Kommune med butikkerne og boligerne. Og på den anden side kommer det nye rådhus til at effektivisere den kommunale administration, når syv adresser samles til én, fremhævede borgmesteren i talen, hvor han på byrådets vegne roste håndværkerne for både dygtighed og deres løsningsorienterede indstilling til projektet:

– I har gjort det godt. Der har selvfølgelig været udfordringer med både nedbrydningen og miljøsaneringen. Det er uforudsete ting, som kunne have forsinket byggeriet væsentligt mere, hvis I ikke alle omkring Nytorv havde haft så fin en indgang til at løse tingene på en fælles og ordentlig måde. Det skal I have tak for, sagde Steen Dahlstrøm.

Den rigtige løsning

Alt i alt forventer Middelfart Kommune, at byggeriet af det nye rådhus betyder en effektivisering på cirka 5,5 millioner kroner – år efter år.

Det skyldes blandt andet transportbesparelser, når medarbejdere samles fra syv adresser til én. Og store besparelser på bygningsvedligehold og energiforbrug.

– Da muligheden for at booste det eksisterende handelsliv med større kædebutikker og løfte bosætningen med større udsigtslejligheder – og samtidig spare skattekroner på driften – så vidste vi, at det var den rigtige løsning at samle vores cirka 400 administrative ansatte på Nytorv, siger Steen Dahlstrøm.

Middelfart Kommune finansierer byggeriet af rådhuset, mens de to lokale forretningsmænd Torben Østergaard-Nielsen, der er indehaver af USTC-koncernen, og Bent Jensen, der ejer T. Hansen, står for 40 lejligheder sammen med hovedentreprenøren 5E Byg.

Bygherren på butiksarealet er Kulturøens Bycenter A/S, der er dannet af Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse. Nytorv vil i alt rumme 9000 kvadratmeter rådhus, 6400 kvadratmeter boliger og 3600 kvadratmeter butikker. Hertil kommer cirka 2000 kvadratmeter kælder og parkering – 21.000 kvadratmeter i alt. Byggeriet er tegnet af Hennring Larsen Architects.

Relateret indhold