Flere billige boliger på vej

En ny generation af AlmenBolig+ skal i første omgang opføres i Hillerød og København.
AlmenBolig+ er udviklet af KAB og er arkitekttegnede boliger på op til 130.
AlmenBolig+ er udviklet af KAB og er arkitekttegnede boliger på op til 130.

Om AlmenBolig+

  • AlmenBolig+ er udviklet af KAB. Det er arkitekttegnede storumsboliger på 85-130 kvadratmeter. Boligerne er rækkehuse og typisk i to etager. Boligerne er lavenergiboliger og har varmegenindvinding, så udgifterne til opvarmning derfor er lavere end i traditionelt byggeri. Som beboer er man selv med til at holde huslejen nede. Der er ikke tilknyttet vicevært til boligafdelingen, så beboerne skal i fællesskab klare renholdelse og så meget af vedligeholdelsen som muligt.
  • Rammeaftale 5 giver mulighed for AlmenBolig+ boliger i følgende kommuner:
  • København, Hillerød, Køge, Aarhus, Allerød, Furesø, Frederikssund, Greve, Roskilde, Halsnæs, Egedal, Gentofte og Fredensborg

Det bliver tegnestuen Vandkunsten, der sammen med BM Industribyggeri, Tyrens og Ebbesens Rådgivende ingeniører kommer til at stå for den næste generation af AlmenBolig+ boliger. Det blev forleden afgjort af en enig dommerkomite i KAB.

I første omgang skal der opføres 74 boliger på Åmosevej i Hillerød og 51 på det tidligere grønttorv i Valby, men der er i rammeaftalen mulighed for flere boliger i andre kommuner.

Nyt varieret design

De nye AlmenBolig+ byggerier bliver femte generation af de billige boliger, og konceptet har udviklet sig siden de første boliger stod færdige i 2011.

– Vi bygger tættere, og selve udformningen af byggeriet er mere varieret, ligesom lejlighedsplanerne giver mulighed for større variation i indretningen, forklarer Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København, der skal opføre 25 af boligerne i Valby.

Huslejeniveauet forventes fortsat at være omkring 20 procent lavere end i tilsvarende, almene familieboliger.

Det nye rammeudbud betyder, at der for første gang skal bygges AlmenBolig+ i Hillerød. Bygherre bliver Frederiksborg Boligselskab, og formand Anette Fogh er begejstret:

– AlmenBolig+ er et rigtigt godt koncept, der tiltrækker børnefamilier. Hillerød er i vækst, og her får nye borgere et rigtigt godt botilbud – endda med en fantastisk beliggenhed centralt i Hillerød.?

Samme type med lidt ekstra

SAB’s andel af de nye boliger i Valby opføres som de øvrige AlmenBolig+ boliger. Og så alligevel ikke.

– Vi opfører dem efter samme princip, men udstyrer dem bedre. Og skal de driftes traditionelt. Det vil sige, der vil være servicemedarbejdere til at rydde sne, feje m.m., forklarer Frank Sass, der har repræsenteret SAB i dommerkomiteen. Det betyder, at boligerne ikke får den samme, lave husleje, og det skyldes, at SAB har vedtaget ikke at opføre AlmenBolig+ .

Byggeriet i Hillerød afventer ny lokalplan, men i Valby starter opførelsen af boligerne primo 2017. KAB er byggeforretningsfører på byggerierne.

Relateret indhold