Kommuner øger fokus på energieffektivisering

Kommunerne spiller en afgørende rolle i at få fokus på energieffektiviseringer i små og mellemstore virksomheder.
Kommunerne kan sætte gang i energiscreeninger og miljøtilsyn eller udvikle nye forretningskoncepter til gavn for blandt andet de små og mellemstore virksomheder. Foto: Colourbox.
Kommunerne kan sætte gang i energiscreeninger og miljøtilsyn eller udvikle nye forretningskoncepter til gavn for blandt andet de små og mellemstore virksomheder. Foto: Colourbox.

Energieffektiviseringer i de små og mellemstore virksomheder er til gavn for både virksomhedernes bundlinje og i høj grad kommunernes klimamål. Derfor ønsker Energisparesekretariatet, Det Økologiske Råd, Energiforum Danmark og KTC at rette fokus mod, hvordan kommuner kan identificere potentialet og indlede arbejdet.

Kommunen som katalysator i arbejdet med energibesparelser i private virksomheder kan give store fordele. Ofte er de små og mellemstore virksomheder interesseret i energibesparelserne, da det gavner økonomien. Men selve arbejdet med at identificere og iværksætte besparelserne kræver ekspertise og mandetimer, man sjældent har i de små og mellemstore virksomheder.

Kommunerne kan sætte gang i energiscreeninger og miljøtilsyn eller udvikle nye forretningskoncepter med markedet som driver. Det er ligeledes centralt for kommunerne at tilrette kommunikationen til erhvervsvirksomhederne, der i udgangspunktet ikke er interesseret i emnet, fremgår det i et nyhedsbrev fra Energiforum Danmark.

Spareindsats i erhvervslivet

Ifølge Energiforum Danmark, Det Økologiske Råd, Energisparesekretariatet og KTC spiller kommunerne en afgørende rolle i at få fokus på energieffektiviseringer i de små og mellemstore virksomheder.

Den 18. april erfaringsudveksler kommunerne om netop dette arbejde på konference i Middelfart arrangeret af Energistyrelsen, Det Økologiske Råd, Energiforum Danmark og KTC. Der vil være oplæg fra Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt og præsentation af cases fra virksomhederne selv, som viser, hvordan kommunerne hjalp og hvad det satte i gang. Tilmelding til konferencen sker efter ‘først-til-mølle princippet’.

Tilmelding og program her.

Relateret indhold