Renovering til 74 mia. – og en tidshorisont på 40 år

Hvis ikke det britiske parlament flyttes, vil renoveringen af parlamentsbygningen blive betydeligt dyrere.
Hvis ikke politikerne genhuses et andet sted, kan renoveringen af den britiske parlamentsbygning blive en dyr fornøjelse. Foto: Colourbox.
Hvis ikke politikerne genhuses et andet sted, kan renoveringen af den britiske parlamentsbygning blive en dyr fornøjelse. Foto: Colourbox.

Den britiske parlamentsbygning har efterhånden et par år på bagen – faktisk ret mange. Den er nemlig bygget i perioden 1840-1870, efter den første parlamentsbygning brændte ned i 1834.

De mange år har efterhånden sat sit præg, og det er nu blevet besluttet, at bygningen skal gennemgå en restaurering – og det har skabt en del debat. Parlamentsbygningen danner nemlig rammen for medlemmerne af Overhusets og Underhusets travle hverdag, og for at få den økonomisk mest fordelagtige løsning, bør det politiske arbejde flyttes et andet sted hen.

Underminerer demokratiet

Det er dog sværere end som så. Lederen af underhuset, Chris Grayling, har således meldt ud, at han ikke mener det er en god ide at flytte, da det vil underminere landets demokrati – og han bakkes op af flere andre politikere. Det skriver The Independent.

Det kan imidlertid gå hen at blive en dyr fornøjelse. En rapport udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Deloitte viser, at hvis bygningen ikke ryddes, kan renoveringsarbejdet tage 25-40 år og koste helt op til 7,1 milliarder pund – det vil sige over 74 milliarder danske kroner. Til sammenligning vil en renovering, hvor arbejdet flyttes ud, tage omkring seks år og koste godt 40 milliarder danske kroner.

Relateret indhold