Skolerenovering for 89 millioner

Greve Kommune er nu klar til at sætte den store PCB-renovering af Hedelyskolen i gang. Projektet løber samlet op i omkring 89 millioner kroner, som finansieres gennem budget 2016-19.
Greve Kommune er nu klar til at PCB-renovere Hedelyskolen, hvilket vil koste omkring 89 millioner kroner.
Greve Kommune er nu klar til at PCB-renovere Hedelyskolen, hvilket vil koste omkring 89 millioner kroner.

Den indledende renovering af Hedelyskolen i Greve Kommune kan snart begynde, efter at byrådet ved det seneste møde frigav den sidste anlægsbevilling til projektet. Det forventes, at renoveringen samlet vil koste omkring 89 millioner kroner, og der fokuseres først og fremmest på at nedbringe PCB-niveauet på skolen, så det holder sig under Sundhedsstyrelsens anbefalede grænseværdier.

I forbindelse med PCB-renoveringen er der også afsat penge til energirenovering, forskellige indeklimaforbedringer og bygningsvedligeholdelse:

Vi benytter ellers gerne fagentrepriser i Greve Kommune for at sikre, at mindre virksomheder får mulighed for a byde på opgaven, men her er der tale om en opgave, der kræver en del specialviden, og derfor har vi valgt en anden udbudsform.

Pernille Beckmann Borgmester, Greve Kommune

Holdbar løsning

– Det er vigtigt, at vores lærere og elever hurtigst muligt får et godt arbejdsmiljø. Derfor har byrådet sat det nødvendige af til at sikre en god og holdbar løsning for renovering af Hedelyskolen, siger borgmester Pernille Beckmann, der over for Dagens Byggeri oplyser, at der er tale om en hovedentreprise:

– Vi benytter ellers gerne fagentrepriser i Greve Kommune for at sikre, at mindre virksomheder får mulighed for a byde på opgaven, men her er der tale om en opgave, der kræver en del specialviden, og derfor har vi valgt en anden udbudsform, siger borgmesteren videre.

Pilotprojekter

Renoveringen indledes ved at gennemføre to pilotprojekter, der skal undersøge, hvor meget det er nødvendigt at renovere gulve, lofter, malede flader og inventar. Derfor vil der i en periode være lokaler, som ikke kan bruges. Der vil derfor blive opsat midlertidige pavilloner.

Pilotprojekterne forventes afsluttet ved udgangen af april 2016. Hovedrenoveringsprojektet starter op umiddelbart herefter og vil ifølge planen løbe frem til midten af 2018.

Relateret indhold