39 mio. kr.: VIA køber skole til kommende bygningskonstruktører

Erhvervsskolen Tradium sælger godt 7.000 kvm ejendom i Randers til VIA University College. Her skal skolens nye bygningskonstruktøruddannelse holde til.
3 studerende går ud fra Via University Colleges bygning med en hhv. hvid- og glasfacade. Fliserne er våde. snart kommer her bygningskonstruktører
Professionshøjskolen VIA har 19.300 studerende på flere end 40 videregående uddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland. Nu skaber skolen ny campus i Tradiums tidligere ejendom syd for Randers. Foto: VIA University College

VIA University College i Randers byder til august velkommen til første hold bygningskonstruktørstuderende. I første omgang bliver der optaget 80 nye studerende på uddannelsen hvert år. Når uddannelsen er fuldt udrullet, vil der være ca. 200 studerende.

Derfor har VIA købt den 5.500 kvm ejendom på Minervavej 57 i Paderup syd for Randers, som tidligere har huset erhvervsskolen Tradium. Bygningen har 1.600 kvm kælder, og VIA planlægger at tilbygge 1.000 nye kvm samt renovere de eksisterende bygninger. Prisen for købet beløber sig til 39 mio. kr.

Ikke plads til bygningskonstruktørerne

VIA lægger i forvejen hus til omkring 900 studerende på fire andre professionsuddannelser på den nuværende Campus Randers, men her er der ikke plads til de kommende bygningskonstruktører.

Læs også

Med udsigt over Randers: Endnu et tårn står færdigt på Thors Bakke

Professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard siger:

– Med den nye campus får vi bedre plads til medarbejdere og studerende, og vi får mulighed for at skabe mere attraktive studiemiljøer. Randers er en vigtig uddannelsesby for VIA, og det markerer vi med den nye fremtidssikrede campus.

Et allerede veletableret uddannelsesmiljø

VIA University College overtager bygningerne i Paderup den 31. december 2024, men har fået mulighed for at leje bygninger tidligere, så det nye hold af bygningskonstruktører kan begynde deres uddannelse på stedet til august.

Læs også

Slår egen rekord: Opfører 306 lejligheder i Randers’ nye bydel

Den nye campus bliver en del af et veletableret uddannelsesmiljø med Paderup Gymnasium, Erhvervsakademi Dania og Randers Social- og Sundhedsskole lige i nærheden.

Relateret indhold