FRI: Aftale om grønne midler er en god start

Det er enormt positivt, at der bliver afsat så store midler til bl.a. klimatilpasning, lyder reaktionen fra FRI på den netop præsenterede politiske aftale om fordelingen af milliarder fra den grønne fond.
Foto: Henrik Eskildsen.
Foto: Henrik Eskildsen.

Regeringen, SF, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre har netop præsenteret en aftale om fordelingen af 4,9 mia. kroner fra den grønne fond frem mod 2030. Herunder afsættes der bl.a. store millionbeløb til sikringen af rent drikkevand, klimatilpasning, havnaturfonden og fjernvarmepuljen.

Det er enormt positivt, at der bliver afsat så store midler til områder, hvor vi har et umiddelbart behov for investering, og det kommer kun til at vokse i fremtiden. Særligt klimatilpasningen har vi de seneste år set nødvendigheden af efter flere eksempler på oversvømninger. Det er nogle vigtige prioriteringer, der viser den politiske villighed til at sikre Danmarks miljø- og klimamæssige fremtid på disse områder.

Læs også: FRI: EU-kommissionens 2040-udspil er en lettelse

Den grønne fond blev etableret i juni 2022, og det er altså midlerne herfra, der nu er aftalt udmøntning af. Enkelte af aftalens tiltag træder dog først i kraft i 2025 eller 2026, og man kunne godt have ønsket sig, at det gik lidt hurtigere med at få realiseret de her midler.

Der er stadig et stykke arbejde med at få aftalt de mere konkrete detaljer, men man kan ikke andet end at være positiv over den generelle retning, som aftalen sætter.

Relateret indhold