Mestermøder skal sikre korrekt udførte klimaskærme

Stark vil hen over vinteren arrangere en række arrangementer, som skal give hændværkere den rette viden om klimaskærme.
Stark vil i løbet af vinteren afholde en stribe arrangementer for håndværkere om klimaskærme. Pressefoto.
Stark vil i løbet af vinteren afholde en stribe arrangementer for håndværkere om klimaskærme. Pressefoto.

Problemer med kvaliteten af bygningers klimaskærme kan have store konsekvenser for alle involverede, lige fra de daglige brugere til byggepladsens udførende håndværkere. Blandt de seneste eksempler er den såkaldte MgO-skandale med fugtsugende vindspærreplader, der har resulteret i behov for skadesudbedringer i millionklassen landet over.

Samtidig er tæthedskravene til bygningers dampspærrer blevet skærpet betydeligt med indførelsen af BR15 sidste år, og den udvikling vil fortsætte med det kommende bygningsreglement for 2020. Mange håndværkere efterlyser derfor mere viden om produktvalg, der kan bidrage til sikre og effektive systemløsninger inden for dampspærrer, vindspærrer og undertag, når de kigger forbi i byggemarkedet.

Hurtigt overblik

Det har nu fået byggemarkedskæden Stark til at lancere en række arrangementer med klimaskærme som tema. Mestermøderne, der henvender sig til professionelle håndværkere, finder sted fra januar til marts i 23 Stark byggemarkeder fordelt over hele landet. Christian Hvidkjær Frederiksen, Category Manager hos Stark, fortæller om baggrunden for tiltaget:

– Vi ønsker at opdatere håndværkerne med seneste viden på området, så de nemmere kan bygge i den rette kvalitet og undgår erstatningskrav på grund af fx fugtskader. Mestermøderne kommer derfor omkring alt fra lovkrav og regler til faldgruber i forbindelse med den praktiske udførelse. Målet er, at håndværkerne går hjem fra møderne med en solid faglig opdatering samt en masse nyttige tips og tricks, der effektiviserer deres arbejdsprocesser.

Vigtigste del af bygningen

Stark gennemfører Mestermøderne i samarbejde med en af landets førende eksperter inden for klimaskærmsløsninger, faglærer Johnny Lundgreen fra Roskilde Tekniske Skole. Han er desuden medlem af teknikergruppen i Membran-Erfa, der er et initiativ under Byg-Erfa med støtte fra Grundejernes Investeringsfond.

Han vil på Mestermøderne fortælle de deltagende håndværkere om de gældende lovmæssige krav for udførelsen af dampspærrer, vindspærrer og undertag. Deltagerne bliver også klædt på i forhold til de forventede krav i det kommende bygningsreglement for 2020.

– Tætheden bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at kravene til isoleringstykkelser stiger. Det betyder, at klimaskærmen i dag udgør den absolut vigtigste del af bygningen, og samtidig er blevet utroligt kompliceret at udføre. Derfor er det endnu vigtigere end før at vælge sine løsninger med omhu, så man også sikrer sig, at dampspærren, vindspærren og undertaget spiller rigtigt sammen, understreger Johnny Lundgreen.

Interesserede håndværkere kan henvende sig i deres nærmeste Stark for at høre mere om, hvornår der er Mestermøde nær dem.

Relateret indhold