Årets Læreplads’-finalist: Afgørende at kunne tiltrække dygtige elever

Der er ikke nok lærepladser herhjemme, men den landsdækkende kampagne forsøger med positive historier at få flere virksomheder til at tage elever - ligesom en af årets finalister, Jeld-Wen/Swedoor.
Dørproducenten Jeld-Wen, som i Danmark markedsføres under navnet Swedoor, har modtager titlen som Årets Læreplads i Nordjylland og deltager dermed i den landsdækkende kåring, der finder sted den 2. november.
Dørproducenten Jeld-Wen, som i Danmark markedsføres under navnet Swedoor, har modtager titlen som Årets Læreplads i Nordjylland og deltager dermed i den landsdækkende kåring, der finder sted den 2. november.

Cirka 10.000 unge mangler en læreplads i Danmark. Det viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Med kampagnen Årets Læreplads håber Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne at kunne nedbringe det høje tal ved, at flere virksomheder får lyst til at tage en lærling eller elev.

Kåringer og priser og generel positiv omtale trækker i den rigtige retning, synes rationalet:

– Der er behov for at synliggøre praktikværterne, for der bliver tilsyneladende aldrig praktikpladser nok, lyder det fra Danske Erhvervsskoler og -Gynmnasier – Lederne, der siden 1999 har kåret Årets Læreplads.

Læs også: Nu kan håndværkere blive medejere af skærerobotten Amigo

Dengang indgik man en aftale med reklamemanden Morten Jersild, som på daværende tidspunkt var højprofileret i sin branche, om at gennemføre en stor event for at synliggøre uddannelserne.

Og opmærksomhed og medieinteresse skulle der til, så han arrangerede, at flere helikoptere skulle lande på forskellige tekniske skoler samtidig. Men på grund af dårligt vejr gik denne event delvis i vasken. Siden er armbevægelserne blevet lidt mindre, men konceptet er det samme:

Eleverne indstiller deres læreplads/virksomhed til at deltage i konkurrencen om at blive kåret til ‘Årets Læreplads’ eller som det seneste tiltag ‘Årets Innovative Læreplads’. Dernæst modtager den lokale erhvervsskole indstillingerne og kårer de lokale vindere, som går videre til den landsdækkende konkurrence.

Læs også: Nu åbnes der op for million-pulje til energiprojekter

Vinderen kåres officielt den 2. november 2021 og blandt finalisterne er dørproducenten Jeld-Wen, som i Danmark markedsføres under navnet Swedoor.

Det er virksomhedens lærlinge, der har indstillet afdelingen i Løgstør til prisen, og kåringen vækker stolthed:

– Det er med stor glæde, at vi modtager titlen som Årets Læreplads i Nordjylland. Vi hæfter os særligt ved, at det er eleverne selv, der har indstillet os til konkurrencen, og det er jo noget nær det største skulderklap, man kan få som læreplads, fortæller Mette Høygaard Michaelsen, der er HR Director for Jeld-Wen i Nordeuropa og uddyber:

– Vi befinder os i en branche i rivende udvikling. Derfor er det helt afgørende for en virksomhed som vores, at vi kan tiltrække og udvikle dygtige elever, så vi kan følge med udviklingen og øge talentmassen inden for håndværksfaget, som skriger på flere hænder i disse år.

Jeld-Wen beskæftiger i alt otte lærlinge på tværs af virksomhedens afdelinger i Danmark.

Relateret indhold