VKR Gruppen løfter bundlinjen med 2,6 milliarder

Årets resultat hos vindueskoncernen er en markant forbedring ift. 2022. Omsætningen er dog faldet.
CEO for VKR Holding, Mads Kann-Rasmussen. Foto: VKR Holding.
CEO for VKR Holding, Mads Kann-Rasmussen. Foto: VKR Holding.

VKR Gruppens regnskab for 2023 viser en omsætning på 29,5 mia. kroner, hvilket er et fald på 7 % ift. de 31,9 mia. kroner i 2022.

Driftsresultatet (EBITA) landede på 4,2 mia. kroner, mens overskudsgraden på driften (EBITA margin) steg fra 13,6 % i 2022 til 14,3 %.

Læs også: TBC Invest lander tocifret millionbeløb i årets resultat

Videre oplyses det, at afkast på den finansielle portefølje udgjorde 1,4 mia. kroner mod et negativt afkast i 2022 på -2,0 mia. kroner.

Resultat for året blev på 4,2 mia. kroner – en stigning på 2,6 mia. kroner ift. 2022.

Nødt til at tilpasse forretningen

CEO for VKR Holding, Mads Kann-Rasmussen, fortæller, at den markante vækst i resultat primært var drevet af et tilfredsstillende afkast på de finansielle investeringer.

Læs også: Vindues-gigant hårdt ramt: Resultat falder 3,4 mia. kroner fra sidste år

Videre oplyser han, at mens forretningsområderne Velux og Dovista begge oplevede et fald i omsætningen i 2023, kunne de fremvise vækst i driftsindtjeningen, bl.a. ved hjælp af produktivitetsforbedringer og styring af omkostningerne:

– 2023 var endnu et år, hvor efterspørgslen var påvirket af uro i verden og et fortsat højt renteniveau, der ikke mindst har påvirket byggebranchen. Vores perspektiv er altid langsigtet, men i tider med afmatning i økonomien og branchen er vi også nødt til at tilpasse vores forretning til den virkelighed.

Læs også: Mindre omsætning og større overskud i Skou Gruppen

– Det er både Velux og Dovista lykkedes med i 2023, hvor begge forretningsområder har formået at optimere deres drift og kontrollere omkostningerne i et år med faldende omsætning. Det vurderer vi som tilfredsstillende, siger direktøren og uddyber, at når VKR Gruppen alligevel oplevede et mindre fald i driftsresultatet, skyldes det engangseffekter af bl.a. sidste års salg- og leasingaftale af ejendomme i Danmark.

Justeret for disse engangseffekter opnåede gruppen en stigning i driftsresultatet på 8 %.

Lige så udfordrende som 2023

Ifølge årsrapporten forventer VKR Gruppen, at første halvdel af 2024 kan blive lige så udfordrende for byggesektoren som 2023, mens anden halvdel af året måske kan vise sig mere gunstig.

Begge forretningsområder vil fortsætte deres investeringer særligt i opnåelse af bæredygtighedsmål, produktudvikling og marketing.

Læs også: Arkil er tilbage på sporet i Danmark

Overordnet forventer VKR Gruppen et resultat for 2024, der er på niveau med 2023, lyder det.

Relateret indhold