Silkeborg bygger meget mere end nabokommuner

Byggekranerne står tæt i Silkeborg. Så tæt, at Silkeborg ligger på en sjetteplads i en opgørelse over danske kommuner med størst bygge- og anlægsaktivitet.
Der er gang i byggeaktiviteten i Silkeborg - både den private og offentlige. Foto: Colourbox.
Der er gang i byggeaktiviteten i Silkeborg - både den private og offentlige. Foto: Colourbox.

Så meget bygger Silkeborg

  • I perioden 2015-18 bygges der i gennemsnit for 10.910 kr. pr indbygger i Danmark.
  • I Silkeborg bygges der for næsten for det dobbelte – helt præcist 19.156 kr. pr. indbygger.
  • Frem til 2018 budgetterer Silkeborg Kommune med 95 projekter til i alt 1.724 mio. kr.

Silkeborg Kommune forandrer sig voldsomt i disse år. Den kan ses i landskabet og nu også i de nye tal fra CRM-Byggefakta, der viser, at Silkeborg ligger helt i top når det gælder bygge- og anlægsinvesteringer.

Frem til 2018 bygger Silkeborg kommune for 19.156 kr. pr. indbygger, hvilket er dobbelt så meget som i for eksempel Herning, Horsens og Randers og 25 procent mere end i København. Det er hovedkonklusionen i Byggefaktas rapport ‘Kommunernes investeringer 2015-2018’, som netop er udkommet.

Silkeborgområdet får en anden karakter og attraktivitet i takt med, at de store projekter realiseres.

Borgmester Steen Vindum Silkeborg

– Tallene taler deres tydelige sprog. Vi er en vækstkommune, og derfor investerer vi massivt i at udvikle vores kommune og fremtidens velfærd i de kommende år. Silkeborgområdet får en anden karakter og attraktivitet i takt med, at de store projekter realiseres, siger borgmester Steen Vindum.

Både offentligt og privat

I de kommende år vil der blandt andet ske store forandringer i Silkeborg midtby i form af bedre parkeringsforhold for byens kunder og gæster og et nyt uddannelsescampus på Bindslevsplads.

Derudover er byggeriet af et nyt plejecenter til 250 millioner kroner gået i gang, og der gøres klar til første spadestik til et nyt stadion ved motorvejen, ligesom flere vejprojekter der skal løse trængselsproblemerne i Silkeborg midtby og skabe bedre forbindelser til og fra den nye motorvejen, er på vej.

Ud over de store kommunale bygge- og anlægsinvesteringer har også en lang række private investorer og virksomheder byggeprojekter i gang eller på vej i Silkeborg for eksempel Jyske Banks byggeri på Neckelmanngrunden, flere store boligprojekter som for eksempel Å-viften og Borgparken, nyt butikscenter, Erhvervspark Silkeborg og statens byggeri af Silkeborgmotorvejen.

Mere om byens byggeboom her.

Relateret indhold