Nykøbing F. Sygehus udvider yderligere

Som led i en udvidelse opføres der på Nykøbing Falster Sygehus et tomt råhus til fremtidig udvidelse på. Men råhuset færdiggøres nu med det samme, fordi der er udsigt til flere patienter på sygehuset.
Nykøbing Falster Sygehus udvides aktuelt for 270 millioner kroner. Pressefoto.
Nykøbing Falster Sygehus udvides aktuelt for 270 millioner kroner. Pressefoto.

Der vil i fremtiden blive indlagt flere patienter på Nykøbing F. Sygehus. Det viser prognoserne for de kommende år, og derfor har Regionsrådet besluttet at tilføre flere penge til byggeriet på Nykøbing F. Sygehus.

– Det er vigtigt for sygehuset og for området, at patienterne og personalet får moderne faciliteter. Den nye etage til patienter med lungesygdomme er med til at sikre udviklingen af Nykøbing F. Sygehus som et ambitiøst akutsygehus, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

31,4 millioner kr.

MANA-byggeriet, der er en forkortelse af modernisering af Nykøbing F. Sygehus, bliver i første omgang bygget med et tomt råhus på anden sal til fremtidige udvidelser. Og det er den etage, som nu indrettes færdig og skal tages i brug af Lungemedicinsk Afdeling.

Indretningen af råhusetagen beløber sig i alt til 31,4 millioner kroner, som kommer fra puljen til videreudvikling af sygehusplanen, der gælder for hele Region Sjælland. Dermed udgør den samlede pris for MANA-byggeriet 269,8 millioner kroner og forventes taget i brug i maj 2018.

Ny sengebygning

Når det samlede byggeri står færdigt i 2018, indeholder det en ny sengebygning til akutte patienter, en intensiv afdeling, en stor hjerteafdeling og med den seneste udvidelse også en lungemedicinsk afdeling.

Formålet med det samlede byggeri er at skabe bedre forhold for patienterne ved at samle sygehusets akutte funktioner, skabe mere sammenhæng i patientforløbene og ved at rekruttere personale til en attraktiv arbejdsplads.

– Nykøbing F. Sygehus er frontløbere på det akutte område, og sygehuset er lige nu inde i en rivende udvikling. Udover at MANA-byggeriet skaber tidssvarende faciliteter for patienter og personale, bidrager de moderne rammer også til at skabe bedre rekrutteringsmuligheder og til at kunne fastholde nøglemedarbejdere, siger Jens Stenbæk.

Relateret indhold