Nu er Danmarks største og mest bæredygtige internationale skole åben

Copenhagen International School på Nordhavnen er åbnet i dag.
Copenhagen International School i Nordhavnen er åbnet i dag. Foto: Adam Mørk.
Copenhagen International School i Nordhavnen er åbnet i dag. Foto: Adam Mørk.

Copenhagen International School Nordhavn

  • Den nye skolebygning er på 25.000 kvadratmeter. Den samlede byggesum er på over 500 million kr.
  • Alt kunstigt lys er LED-baseret, og lærere kan styre farvetemperatur og intensitet, alt efter hvilken aktivitet der foregår i lokalet.
  • Skolens facade udgøres af 12.000 solpaneler.
  • Alt interiør er fremstillet af naturlige materialer; gulvene består af olieret egetræ, sofaens beklædning er af uld og boghylderne er af bambus. På længere sigt vil skolens toiletter genbruge vand ved skyl.
  • Bygherre: Ejendomsfonden Copenhagen International School (ECIS).
  • Lejer: Copenhagen International School (CIS).
  • Arkitekt: C.F. Møller
  • Ingeniør: NIRAS A/S
  • Storentreprenører: Per Aarsleff A/S, Eiler Thomsen Alufacader, Konsortiet KT DTEK.

I dag begynder et nyt kapitel for Copenhagen International School, når den nye skolebygning i Københavns Nordhavn officielt indvies. Den nye skole, der er bygget med bæredygtige elementer fra inderst til yderst, skal spille en afgørende rolle ved at uddanne skolens elever til en global fremtid med fokus på bæredygtighed.

Som skoleinstitution er Copenhagen International School ikke ny. Men det er den 25.000 kvadratmeter store campus i Københavns Nordhavn, der fremover skal danne rammen om Danmarks største internationale skole.

– Med den nye bygning får vi plads til at byde flere danske og internationale elever velkommen, og vi får mulighed for at tilbyde topmoderne undervisning tilpasset eleverne og deres alders- og klassetrin, fortæller Jennifer Weyburn, rektor på Copenhagen International School.

Bæredygtigt byggeri

Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret ned til havnekanten i Københavns Nordhavn på en etableret halvø – omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn, som åbner om få år.

Bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin. Bygningen kan desuden bryste sig af faciliteter som tre fuldstørrelses basketballbaner, et teater med plads til 340 tilskuere samt tilhørende øvelokaler.

Et andet unikt aspekt ved bygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af verdens største solcelleanlæg integreret i et byggeri.

– Vi har ønsket at skabe et bæredygtigt undervisningsflagskib i midten af Københavns Nordhavn, der på inciterende vis sparker liv til alle sider af den nye bydel igennem en transparent og åben base og en facade, der i kraft af sin funktionalitet og æstetik er et innovativt landmark i den nye bydel, siger Mads Mandrup, arkitekt og partner hos C.F. Møller.

Et ambitiøst skolebyggeri

Ejendomsfonden Copenhagen International School, der har styret byggeriet, har også set frem til dagen, hvor de officielt kan overgive bygningen til skolen og sige tak til erhvervslivet og fondene, der har støttet projektet.

– Vi står nu ved vejs ende af et stort og ambitiøst projekt. Udover størrelsen på byggeriet og den innovative arkitektur har det været en stor oplevelse at være med til at etablere en international skole i et helt nyt område som Nordhavn. Vi har set frem til, at vi i dag officielt kan overdrage bygningen til skolen og samtidig sige mange tak til de bidragende parter, der har gjort bygningen mulig, siger John Bo Jacobsen, formand for Ejendomsfonden Copenhagen International School.

Byggeriet dækker 25.000 kvadratmeter. Foto: Adam Mørk.
Byggeriet dækker 25.000 kvadratmeter. Foto: Adam Mørk.
? Alt interiør er fremstillet af naturlige materialer; gulvene består af olieret egetræ, sofaens beklædning er af uld og boghylderne er af bambus. Foto: Adam Mørk.
? Alt interiør er fremstillet af naturlige materialer; gulvene består af olieret egetræ, sofaens beklædning er af uld og boghylderne er af bambus. Foto: Adam Mørk.

Relateret indhold