Nedlægger hegnet og samler Nørrebro om grøn aktivitetsplads

Beboerne på Lundtoftegade i København får nu en kombineret fodboldbane, aktivitetsplads og byhave. Budgettet lyder på otte mio. kr.
Boldbanerne på Lundtoftegade i Nørrebro i København skal åbnes op og kombineres med bl.a. aktivitetsplads og byhave. Visualisering: Masu Planning
Boldbanerne på Lundtoftegade i Nørrebro i København skal åbnes op og kombineres med bl.a. aktivitetsplads og byhave. Visualisering: Masu Planning

Nørrebro Samles på Banen

 • Adresse: Lundtoftegade, 2200 København N
 • Supplerende adresse: Lundtoftegade
 • Bygherre: AKB, København
 • Bygherreadministrator: KAB
 • Totalrådgiver og landskabsarkitekt: Masu Planning
 • Ingeniør: Lyngkilde
 • Entreprenør: Optimus Anlæg
 • Involveret i projektet: Nørrebro United og Realdania
 • Start: Maj 2024
 • Forventes færdigt: December 2024
 • Anslået budget: 8 mio. kr.
 • Omfang: 4.000 kvm. Projektet omfatter etablering af mindre boldbaner, andre idrætsfaciliteter og opholdsarealer ved boligafdelingen. Projektet udføres med støtte fra Realdania og i samarbejde med fodboldklubben Nørrebro United.
 • Kilde: SMART/Byggefakta

Der mangler træningsfaciliteter og samlingspunkter på Nørrebro. Ved Lundtoftegade gennemskærer et afvisende hegn området, men det bliver der nu ændret på.

Masu Planning er som totalrådgiver og landskabsarkitekt hyret til at nedlægge hegnet, så der bliver bedre sammenhæng mellem området og omgivelserne, mens boldbanen skal udstyres med nyt kunstgræs.

Læs også: Drømmen om Urbania bliver nu endelig til virkelighed

Med udgangspunkt i områdets eksisterende værdier er formålet at omdanne det tidligere indelukkede og oversete område omkring boligerne, som boligafdelingen AKB, København Lundtoftegade driver, til en livlig, indbydende og multifunktionel aktivitetsplads, hvor der også skabes bedre plads til fodboldklubben Nørrebro United.

Vil skabe trygge rammer

Projektet, der har fået navnet Nørrebro Samles på Banen, er et samarbejde mellem netop AKB og Nørrebro United. Partner hos Masu Planning, Sune Oslev, forklarer om tankerne bag designet:

Fodboldbanerne skaber liv mellem blokkene - men afskærmer også mod områdets øvrige liv. Det skal der nu ændres på. Foto: Claus Sletting/DBU København
Fodboldbanerne skaber liv mellem blokkene – men afskærmer også mod områdets øvrige liv. Det skal der nu ændres på. Foto: Claus Sletting/DBU København

– Nørrebro Samles på Banen handler i høj grad om at kæde området bedre sammen med omgivelserne og skabe trygge rammer, der styrker fællesskabet blandt beboerne og brugerne. Udover de opgraderede træningsfaciliteter for Nørrebro United, har vi bestræbt os på at skabe et varieret landskabsrum, der kan anvendes af alle – uanset alder, køn eller aktivitetsniveau.

Læs også: Nye byrum: Arkitektur og kunst skal binde Ørestads spillesteder sammen

Nye faciliteter til leg og ophold

Gennem hele området etableres en aktivitetssti med forskellige elementer, der udfordrer balance og koordination, samt faciliteter til leg og steder, hvor folk kan hænge ud og se på. Derudover skabes der rum til roligt ophold, både omkring de mere aktive områder og i dedikerede opholdszoner, hvor beboere, brugere og besøgende kan mødes og hygge sig i afslappende rammer.

Forældre og børn i boligafdelingen Lundtoftegade har ønsket sig bedre muligheder for at lave aktiviteter i områdets uderum. De muligheder får de i slutningen af året, hvor det nye område forventes at stå færdigt. Visualisering: Masu Planning
Forældre og børn i boligafdelingen Lundtoftegade har ønsket sig bedre muligheder for at lave aktiviteter i områdets uderum. De muligheder får de i slutningen af året, hvor det nye område forventes at stå færdigt. Visualisering: Masu Planning

Udover de grønne tiltag, er der også indarbejdet mulighed for fremtidig separering af regnvand for at håndtere de øgede regnmængder, der bliver mere og mere almindelige.

Hovedparten af de eksisterende træer bevares, og der tilføjes nye for at skabe en bedre aldersspredning, ligesom der anlægges bede med blomstrende stauder for at øge herlighedsværdien.

De økonomiske bidragsydere til Nørrebro Samles på Banen er Realdania, Lokale og anlægsfonden, Nordea-fonden og Københavns Kommune. Budgettet lyder på ca. 8 mio. kr.

Relateret indhold