Lufthavn udbygges til at kunne klare en Airbus A380

Oslos lufthavn, Gardemoen, skal udvides, så den i fremtiden er gearet til at kunne modtage verdens største passagerfly.
Oslo Lufthavn vil gøre det muligt for flyselskaber at oprette ruter med verdens største passagerfly - Airbus A380. Foto: Colourbox.
Oslo Lufthavn vil gøre det muligt for flyselskaber at oprette ruter med verdens største passagerfly - Airbus A380. Foto: Colourbox.

Oslo Lufthavn er Norges største og mest traffikerede, men den mangler lidt i forhold til at kunne måle sig med andre store europæiske lufthavne. Den er nemlig ikke gearet til på rutebasis at kunne tage imod verdens største passagerfly, den såkaldte Airbus A380. Det skal der nu laves om på, skriver norske Aftenposten.

Således har ledelsen i Avinor, som står bag lufthavnen, taget første skridt mod udvidelsen, mens den endelige beslutning træffes i foråret 2016. Projektet er et led i at få mere flytrafik til områder uden for Schengen-landene. Det forventes, at arbejdet vil stå færdigt i 2019, og den samlede anlægssum vil efter alt at dømme lande på omkring 2,5 milliarder norske kroner.

En del af projektet er at klargøre lufthavnen, så det bliver muligt at sige ja til flyselskaber, som vil bruge det største passagerfly, der findes.

Øyvind Hasaas Administrerende direktør i Oslo Lufthavn

– En del af projektet er at klargøre lufthavnen, så det bliver muligt at sige ja til flyselskaber, som vil bruge det største passagerfly, der findes, det franskbyggede Airbus A380, siger Oslo Lufthavns administrerende direktør, Øyvind Hasaas, til Aftenposten.

I Kastrup Lufthavn er man i øvrigt også i gang med lignende planer. Således kunne lufthavnen sidste år fortælle, at det i fremtiden også her skal være muligt at håndtere verdens største passagerfly.

Relateret indhold