Frederiksberg arbejder for DGNB certificeret skole

Skolen på Duevej vil blive den første folkeskole i Danmark, der opnår DGNB certificeringen.
Skolen på Duevej bliver landets første DGNB-certificerede folkeskole. Foto: Colourbox.
Skolen på Duevej bliver landets første DGNB-certificerede folkeskole. Foto: Colourbox.

Skolen på Duevejs behov for nye faciliteter kræver en tilbygning, der skal bruges til klasselokaler, faglokaler, personalefaciliteter samt en multisal, der skal forbindes til udearealerne. Tilbygning skal tilpasses den eksisterende byggestil, da skolen er en fredet bygning.

– Frederiksberg Kommune er hovedstadens grønne hjerte. Og det bliver vi kun ved med at være, hvis vi går foran – for eksempel når det drejer sig om at sikre, at vores bygninger lever op til høje standarder for miljø, kvalitet og trivsel. DGNB certificering sikrer også, at økonomien er fornuftig i hele bygningens levetid. Derfor giver det rigtig god mening, at byggeriet på Skolen på Duevej er med i et pilotprojekt, hvor vi som den første folkeskole i Danmark går efter at opnå en DGNB certificering, siger borgmester Jørgen Glenthøj i en pressemeddelelse.

Frederiksberg Kommune er hovedstadens grønne hjerte. Og det bliver vi kun ved med at være, hvis vi går foran.

Jørgen Glenthøj{break}Borgmester

DGNB-ideen

DGNB certificeringen er baseret på Brundtland-rapportens definition af bæredygtighed, dvs. bygningens bæredygtighed vurderes ud fra et socialt, økonomisk og bæredygtigt perspektiv. Totaløkonomien i bygningen beregnes hermed ud fra livetidsomkostninger og byggematerialers miljøpåvirkning, fremgår det af DGNB-system.de

Bæredygtige principper skal i fremtiden være tilstede i Frederiksbergs Kommunes byggeprojekter og byudvikling. Derfor har enkelte af kommunens medarbejdere gennemført konsulent uddannelse i bæredygtig certificering for at holde den grønne linje, fremgår det af pressemeddelesen om Skolen på Duevej.

Relateret indhold