Entreprenør mærker tydeligt øget DGNB-fokus

11 ud af 18 nye byggeordrer hos NCC sidste år havde krav om bæredygtighed, heraf skal otte DGNB-certificeres.
Som noget nyt ser vi nu også efterspørgsel på certificering af renoveringsprojekter, siger bæredygtighedschef Anna-Mette Monnelly, NCC.
Som noget nyt ser vi nu også efterspørgsel på certificering af renoveringsprojekter, siger bæredygtighedschef Anna-Mette Monnelly, NCC.

Kravet om bæredygtighedscertifiseringer er for alvor blevet tydeligt i byggeriet. Ifølge Byggefakta blev der sidste år opført DGNB byggeri for 12,5 milliarder kroner, som næsten var en fordobling i forhold til året før.

Det stigende antal DGNB-certificeringer giver travlhed – blandt andet hos NCC.

– Vi har igennem en årrække opbygget vores ekspertise indenfor det at certificere nybyggeri og bygge efter kravene. Certificeringen rummer mulighed for at implementere mange former for bæredygtige tiltag. Som noget nyt ser vi nu efterspørgsel på certificering af renoveringsprojekter, siger bæredygtighedschef Anna-Mette Monnelly, NCC.

Markante byggerier går forrest

Adskillige markante byggerier er i den seneste tid føjet til NCC’s voksende liste af DGNB-projekter. Det gælder for eksempel renoveringen af et større byggeri på Christianshavn, hvor entreprenøren for ATP er ved at omdanne det tidligere Ørkenfortet til hotel.

Indenfor nybyggeri kan nævnes Kronløbsøen, der opføres i Nordhavnen for bygherren Kronløbsøen projekt P/S. Her gøres en særlig indsats for at reducere drivhusgasudledningen. Desuden certificerer NCC alle de projekter, virksomheden selv udvikler og opfører – som f.eks. det seneste Omega Company House i Skejby.

– Vi mærker klart en stigende tendens. Både blandt vores danske og internationale lejere ønsker stadig flere, at deres medarbejdere skal arbejde i et bæredygtigt kontor, hvor der er tænkt på indeklima og omgivelserne, siger direktør Ole Faurby, NCC Property Development.

Vi mærker klart en stigende tendens.

Relateret indhold