Combimix ruster sig til fremtiden

Mørtelproducenten overtager 1. august firmaet Drymix i Galten ved Aarhus og får således sin første fabrik i Jylland.
Pr. 1. august overtager Combimix AB selskabet Drymix, og Steen Anderson bliver direktør i det nye selskab Combimix ApS. Pressefoto.
Pr. 1. august overtager Combimix AB selskabet Drymix, og Steen Anderson bliver direktør i det nye selskab Combimix ApS. Pressefoto.

Combimix

  • Combimix AB er oprettet i 2001 og indgår i det danske selskab Fenrisulven.
  • Firmaet fremstiller byggeprodukter inden for de forskellige produktgrupper gulvspartel, pudsemørtel, muremørtel, beton, bindemiddel og renoveringsmørtel.
  • Produktionen ligger i Sverige og Danmark. Her er der også salgsafdelinger, som desuden findes i Norge og USA.
  • Antal ansatte i alt: Cirka 50.
  • Combimix AB er miljøcertificeret efter ISO 14001 og kvalitetssikret efter ISO 9001.
  • Salg og produktion i Danmark er pr. 1. august 2015 samlet i det helejede datterselskab Combimix Aps. Direktør: Steen Anderson.

Combimix AB, der fremstiller en lang række produkter til byggebranchen, har siden etableringen i 2001 været i fortsat vækst, og det resulterer nu i en udvidelse i form af en fabrik i Galten vest for Aarhus.

Det sker ved, at det svensk-baserede, danskejede firma med virkning pr. 1. august overtager Drymix og opretter et dansk datterselskab, Combimix ApS. Salgschef for Danmark, Steen Anderson, bliver direktør for selskabet.

Foreløbig har vi rigeligt at lave i Københavns-området, og vi har haft brug for den ekstra produktionskapacitet. Men købet rummer andet og mere end en udvidelse af kapaciteten. Med en fremskudt bastion vil vi selvfølgelig satse på vækst i Vestdanmark.

Steen Anderson, direktør for Combimix ApS

– Fabrikken giver os optimale, fleksible rammer for produktion af tørmørtelprodukter, anhydrit og gulvspartel i høj kvalitet, idet vores sortiment bliver udvidet med Drymix’ anhydrit-produkter, forklarer Steen Anderson.

– Foreløbig har vi rigeligt at lave i Københavns-området, og vi har haft brug for den ekstra produktionskapacitet. Men købet rummer andet og mere end en udvidelse af kapaciteten. Med en fremskudt bastion vil vi selvfølgelig satse på vækst i Vestdanmark, tilføjer han.

Drymix stod klar i 2009 og er således en moderne fabrik. Den har store silosystemer til både råvarer og færdigvarer, automatisk pakkeanlæg, laboratorium og administration. Og så har den en fornufitg beliggenhed tæt på Aarhus og motorvej E 45.

Den bedste løsning

– Vi har i nogen tid ønsket at finde en køber til fabrikken, og vi ser Combimix som den bedste løsning, fortæller Jens Erik Jensen, som var initiativtager og hovedinvestor ved etableringen.

– Sammen har vi truffet aftaler om at fortsætte det gode samarbejde med vore nuværende kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Sortimentet bliver tilpasset med både Combimix- og Drymix-produkter, så der bliver flere muligheder for alle. Jeg føler mig absolut tryg, siger Jens Erik Jensen.

Hans blandemester Michael Pedersen fortsætter i produktionen. Jens Erik Jensen vil i en overgangsperiode arbejde med overførsel af viden og igangværende aftaler samt igangsætning af nye medarbejdere.

For overtagelsen vil resultere i nyansættelser. Hvornår det sker, og hvor mange der bliver tale om, vides endnu ikke.

Combimix AB er etableret i 2001 og fik filial i Danmark året efter. Den største fabrik ligger i Bålsta uden for Stockholm, hvor også hovedkontoret ligger, og der er desuden også anlæg i Backamo nord fra Göteborg.

I Danmark er der produktion i Gadstrup, hvor så Galten nu kommer til. Her skal næsten al produktion til dette marked for fremtiden ligge.

Relateret indhold