Byggeriet spår øget vækst og beskæftigelse i 2016

I 2014 mente syv ud af ti fagfolk i byggebranchen, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde. Ny rundspørge foretaget af Danske Byggecentre viser nu, at syv ud af ti fagfolk mener, at byggeriet er ude af krisen.
Byggeri '16 lægger hus til cirka 300 udstillere på 28.000 kvm. Her et billede fra sidste udgave af messen i 2014. Foto: Ole Sejrup.
Byggeri '16 lægger hus til cirka 300 udstillere på 28.000 kvm. Her et billede fra sidste udgave af messen i 2014. Foto: Ole Sejrup.

Om undersøgelsen

  • Undersøgelsen er fortaget i forbindelse med fagmessen Byggeri ’16. Svarene er indsamlet i perioden 20. januar til 12. februar blandt medlemmer af Dansk Byggeri, Danske Byggecentre, Dansk Håndværk samt udstillere på Byggeri ’16 og besøgende byggefagfolk fra Byggeri-messen i 2014. 346 byggefagfolk har besvaret undersøgelsen.

79 procent af fagfolkene i den danske byggebranche forventer, at deres virksomhed kommer til at vokse i omsætning i 2016. Den stigende optimisme har også en afsmittende effekt på byggeriets forventninger til beskæftigelsen, hvor 69 procent forventer en øget beskæftigelse de kommende år, og 49 procent forventer at ansætte nye medarbejdere i 2016.

Det viser en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen foretaget af Brancheforeningen Dansk Byggecentre op til Byggeri ’16, der løber af stablen 1. til 4. marts.

Forventningerne til både omsætning og beskæftigelse er markant højere end for blot to år siden.

Palle Thomsen Adm. direktør, Brancheforeningen Danske Byggecentre

Stor optimisme

– Rundspørgen bekræfter den store optimisme, vi oplever i byggeriet. Forventningerne til både omsætning og beskæftigelse er markant højere end for blot to år siden. Det er et godt grundlag for Byggeri-messen, hvor vi vil se flere nytilkomne virksomheder, løsninger og innovative produkter inden for klima, energi og miljø, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, i en pressemeddelelse.

Beskæftigelsen i byggeriet er steget uafbrudt siden 2013. 76 procent af rundspørgens adspurgte er da også enige i, at byggeriet nu er ude af krisen. Det er markant anderledes end for to år siden, hvor syv ud af ti mente, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde. Modsat tidligere år bliver krisesnak derfor ikke et tema på Byggeri-messen i år, vurderer Brancheforeningen Danske Byggecentre, der står bag fagmessen.

Mange udstillere

– Vi har i flere år talt om krise i byggeriet, og det har unægtelig været nogle vanskelige år – også for byggecentrene. Men nu er byggebeskæftigelsen meget tæt på det gennemsnitlige niveau i perioden fra 2000 og frem, og omsætningen hos de danske byggecentre er stigende. Det forhøjede aktivitetsniveau oplever vi også på Byggeri-messen, hvor interessen for at udstille har været stor. Vi har fuldt hus, når vi samler fagfolk fra hele branchen i fire travle dage i marts, hvor vi forhåbentlig kan lægge krisesnakken endeligt i graven og se fremad, siger Palle Thomsen.

Byggeri ’16 afholdes 1.-4. marts 2016 i Messe C i Fredericia.

Relateret indhold