Aarhus-byggeri med spor af Møller

Den berømte arkitektfamilie C.F. Møllers ideer ligger bag et nyt og anderledes byggeri midt i Øgaderne i Århus C.
Udsigten fra toppen af den nye bygning.
Udsigten fra toppen af den nye bygning.

Midt i det populære Øgadekvarter i Århus centrum har firmaet Krabbe & Partner netop færdiggjort et nyt byggeri, der i den grad adskiller sig fra naboejendommene og kvarterets øvrige byggestil.

Den anerkendte arkitekt C.F. Møllers første byggeri fra 1918 er nabo til Krabbe & Partners nye ejendom, og det har haft afgørende betydning for projektet fra start til slut. C.F. Møllers søn, arkitekt Mads Møller er nemlig manden bag ideen til den nye fill-in ejendom i Grønnegade. Han havde fundet grunden og gik i gang med at tegne en ejendom, som kunne læne sig op ad sin fars første arkitektopgave. Desværre døde Mads Møller i 2013, og projektet var på daværende tidspunkt stadig kun på tegnebrættet. Hans efterladte satte projektet til salg, og her lykkedes det Krabbe & Partner at købe det.

– Vi købte projektet af familien på den betingelse, at det var Mads Møllers tegninger, og ideer som skulle følges, og det var vi selvfølgelig 100 procent indstillet på, da vi med det samme kunne se, at det var en rigtig flot ejendom, som han havde udtænkt, fortæller indehaver Kristian Krabbe, Krabbe & Partner.

Den nye bygning er syv etager høj, og har studieboliger i den nederste del og lejligheder i resten af bygningen. Øverst er en to-etagers penthouse lejlighed med to store tagterrasser, hvor der er panoramaudsigt over Århus midtby og Århus bugten.

Vestjyske håndværkere

Firmaet hører hjemme i Holstebro, og har i høj grad benyttet sig af håndværkere og leverandører fra Vestjylland til opførelsen af ejendommen i Århus. Blandt leverandørerne har været HTH Erhvervscenter Vest, som har stået for levering og montering af både køkkener, badeværelsesmøbler og garderober i alle syv eksklusive lejligheder.

– Det har været en meget interessant opgave at tegne og udvikle køkken- og badløsningen i projektet, da det jo havde en spændende historie. Det betød, at der var store krav til kvaliteten og bestemt ikke en hyldevare, som vi ind i mellem møder i store lejlighedsbyggerier, siger Otto Knudsen, indretningskonsulent hos HTH Erhvervscenter Vest.

Bygningens udtryk er unikt i forhold til områdets øvrige bygninger.
Bygningens udtryk er unikt i forhold til områdets øvrige bygninger.

Relateret indhold