Specialist i idrætsbyggeri bliver rådgiver på idrætsby

Keingart skal være rådgivere på udformningen af den kommende idrætsby i Frederikssund.
Keingart blev sidste år præmieret med en guldmedalje af IOC og International Association for Sports and Leisure Facilities for et innovativt idrætsanlæg ved Syddansk Universitet i Odense. Nu bliver tegnestuen også ansvarlig for den kommende idrætsby i Frederikssund. Foto: Rune Johansen.
Keingart blev sidste år præmieret med en guldmedalje af IOC og International Association for Sports and Leisure Facilities for et innovativt idrætsanlæg ved Syddansk Universitet i Odense. Nu bliver tegnestuen også ansvarlig for den kommende idrætsby i Frederikssund. Foto: Rune Johansen.

Frederikssund Byråd har besluttet at etablere en idrætsby i Frederikssund by. Når idrætsbyen står helt færdig vil den indeholde svømmefaciliteter, boldbaner, klubfaciliteter, indendørsfaciliteter samt øvrige udendørsfaciliteter. Byggeriet vil blive opdelt i flere faser af hensyn til den økonomiske ramme.

Keingart er erfarne specialister i idrætsbyggerier og får en central rolle i udviklingen af Frederikssund Kommunes helhedsplan for idrætsbyen.

Et helt nyt byggeri på en bar mark giver jo mulighed for at tænke nyt på mange fronter.

Flemming Overgaard Arkitekt, Keingart

– Vi er meget glade for valget af Keingart. Udover at være dygtige arkitekter, der ved en masse om idrætsarkitektur, lægger de stor vægt på at inddrage brugerne i processen. Jeg er overbevist om at Keingart – sammen med idrætsforeningerne – kan hjælpe os med at udvikle en ambitiøs og nytænkende plan for idrætsbyen, siger formand for Fritidsudvalget i Frederikssund, Morten Skovgaard, i en pressemeddelelse.

Bygges på bar mark

For nylig fik Keingart en guldmedalje for verdens bedste udendørs idrætsarkitektur i 2015 for deres eksperimenterende atletikanlæg ved Syddansk Universitet. Det er den internationale olympiske komite (IOC), der står bag prisen.

Keingart ser frem til at indgå som rådgiver og samarbejdspartner på det store idrætsprojekt i Frederikssund.

– Som specialister i idrætsbyggeri og aktiverende byrum glæder vi os meget over at være med til dette spændende og ambitiøse projekt. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Frederikssund Kommune og idrætsforeningerne om at skabe en idrætsby, der imødekommer både nuværende og fremtidige behov. Et helt nyt byggeri på en bar mark giver jo mulighed for at tænke nyt på mange fronter, siger arkitekt Flemming Overgaard, som er den ene af de to arkitekter, der står bag Keingart.

Udarbejdelsen af helhedsplanen for idrætsbyen tilrettelægges som en intensiv proces over det næste halve år, hvor idrætsforeningerne får mulighed for at komme med deres visioner og input til, hvad det samlede byggeri skal kunne, og hvilke ønsker de har til konkrete faciliteter.

Den færdige helhedsplan skal godkendes af byrådet i juni 2016, og første fase af byggeriet forventes at blive indledt i sommeren 2017.

Relateret indhold