Kæmpe solcelleanlæg skal drive C.F. Møller-skole

12.000 solcellepaneler skal dække halvdelen af det årlige strømforbrug på den kommende Copenhagen International School i Københavns Nordhavn.
Copenhagen International School vil få halvdelen af sit energiforbrug dækket af 12.000 solcellepaneler, der integreres i facaden. Illustration: C.F. Møller.
Copenhagen International School vil få halvdelen af sit energiforbrug dækket af 12.000 solcellepaneler, der integreres i facaden. Illustration: C.F. Møller.

Byggeriet af Copenhagen International Schools nye skole i Københavns Nordhavn har stået på siden januar. Skolen er tegnet af C.F. Møller, og skolens unikke facace bestående af solceller er netop blevet præsenteret. Facaden skal beklædes med 12.000 solcellepaneler, der vil kunne dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug.

Solcelleanlægget på det færdige byggeri vil dække et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af Danmarks største solcelleanlæg integreret i et byggeri. Anlægget estimeres til at kunne producere ca. 300 MWh om året, hvilket svarer til årsforbruget i cirka 70 parcelhuse med gennemsnitligt tre personer i hver husstand.

Skolen bliver i sig selv et så attraktivt byggeri, at vi forhåbentlig kan være inspiration for andre uddannelsesinstitutioner.

John Bo Jacobsen Formand, Ejendomsfonden for Copenhagen International School

Innovativ arkitektur

Udover at bidrage til skolens grønne profil skal solcellerne også indgå som en fast del af skolens undervisning, så eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data herom i blandt andet fysik og matematik. Formålet med solcellerne er både at sikre et bæredygtigt energiforbrug og give eleverne nogle gode miljøvaner og en bevidsthed om vedvarende energi.

– Vi er stolte over, at vi med byggeriet af den nye skole kan gå foran og vise, hvordan man kan integrere innovativ arkitektur i vores undervisningsprincipper. Målet med skolen er at styrke de studerendes kompetencer i et internationalt miljø, så de bliver kompetente verdensborgere med fokus på bæredygtighed, siger Brit van Ooijen, formand for bestyrelsen for Copenhagen International School.

Inspiration for andre

Ambitionerne for skolen er store, og folkene bag Copenhagen International School håber, at den kan blive en kilde til inspiration for uddannelsesinstitutioner i både ind- og udland.

– Vi er rigtigt glade for at kunne vise byggeriet af skolen frem. Det er en stor oplevelse at være med til at skabe et helt nyt område herude i Nordhavnen, hvor skolen bliver et centralt omdrejningspunkt. Skolen bliver i sig selv et så attraktivt byggeri, at vi forhåbentlig kan være inspiration for andre uddannelsesinstitutioner både i Danmark og i udlandet, siger formand for Ejendomsfonden for Copenhagen International School, John Bo Jacobsen.

Det 25.000 kvadratmeter store skolebyggeri er Københavns hidtil største skole og kommer til at kunne rumme 1.200 elever og 280 ansatte. Skolen skal stå indflytningsklar i januar 2017.

Relateret indhold