Hvem vinder renover-pris?

Seks meget forskellige renoveringsprojekter fra alle dele af landet er nomineret til Renover-prisen 2015.
Irma-karéen i København er ét af de nominerede renoveringsprojekter. Foto: Carsten Ingemann.
Irma-karéen i København er ét af de nominerede renoveringsprojekter. Foto: Carsten Ingemann.

Tiden er ved at nærme sig, hvor årets bedste renovering skal kåres. De seneste tre måneder er intet mindre end 167 projekter blevet indstillet til prisen, og de er nu blevet vurderet nøje af prisens nomineringsudvalg for at finde frem til de bedste projekter, der går videre til den endelige kåring.

Det er blevet til seks vidt forskellige projekter fra alle hjørner af Danmarkskortet. Det drejer sig om Boligforeningen Højbo i Frederikshavn, Herning Bibliotek, Fra stald til bolig i Mårslet ved Aarhus, DTU Skylab i Lyngby, Irma-karéen i København og Kulturhallen DOK5000 i Odense.

Det er positivt at opleve, at der stadig er så mange renoveringsprojekter, der på hver deres måde viser vejen for fremtidens renoveringer.

Gøsta Knudsen Formand for nomineringsudvalget

Alle seks kan vinde

I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget skulle vurdere projekterne i forhold til syv nomineringskriterier. Og nomineringsudvalgets formand, tidligere stadsarkitekt i Aarhus Gøsta Knudsen, er ikke i tvivl om, at det er de rigtige seks projekter, der er gået videre:

– Vi er i Renover-prisens tredje år, og det er positivt at opleve, at der stadig er så mange renoveringsprojekter, der på hver deres måde viser vejen for fremtidens renoveringer. Til sammen kommer de seks nominerede projekter hele renoveringspaletten rundt og giver intelligente og innovative bud på, hvordan man energirenoverer på en måde, som inspirerer brugerne til at ændre adfærd, hvordan man skaber liv i nærområdet og hvordan man ændrer funktion uden at give køb på historien. Alle seks projekter har potentiale til at vinde prisen, siger Gøsta Knudsen i en pressemeddelelse.

Kåres til september

Det bliver et valgkollegium af 70 udpegede personer fra branchen, der får det endelige ord. De skal henover sommeren stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2015. Vinderen kåres ved en stor fest på Papirøen i København d. 3. september.

Renover-prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Dagens Byggeri vil i den kommende tid fortælle mere om hvert af de nominerede projekter.

Relateret indhold