C.F. Møller tildelt rammeaftale på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har valgt C.F. Møller til at varetage al arkitektrådgivning under sin rammeaftale for de kommende fire år.
C.F. Møller skal varetage arkitektrådgivningen på Aarhus Universitet de kommende fire år. Foto: Torben Eskerod.
C.F. Møller skal varetage arkitektrådgivningen på Aarhus Universitet de kommende fire år. Foto: Torben Eskerod.

Aarhus Universitets næsten 700.000 kvm bygninger kræver jævnligt vedligehold, og på den arkitektoniske side kommer C.F. Møller til at varetage arbejdet frem til og med 2019. Det står klart, efter universitetet har valgt C.F. Møller til at rådgive i forbindelse med ombygnings-, renoverings- og vedligeholdelsesopgaver samt akut opståede og ad hoc-opgaver. Det oplyser C.F Møller.

– Med rammeaftalen får vi lov til at dyrke og arbejde videre med hele grundstenen i C.F. Møller. Det var C.F. Møller, der tegnede de første streger til det, vi nu kender som et af Nordeuropas fornemmeste universiteter. Derfor er vi naturligvis henrykte over at få lov til at fortsætte vores arbejde, også her mere end 80 år senere, siger partner Tom Danielsen.

Det var C.F. Møller, der tegnede de første streger til det, vi nu kender som et af Nordeuropas fornemmeste universiteter. Derfor er vi naturligvis henrykte over at få lov til at fortsætte vores arbejde, også her mere end 80 år senere.

Tom Danielsen Partner, C.F. Møller

Opført i 1931

Aarhus Universitet – der er opført fra 1931 – er ifølge C.F. Møller enestående som sammenhængende universitetscampus med sin gennemførte arkitektur, den homogene brug af gul tegl og den landskabelige tilpasning. Alle bygninger på campus er variationer af det samme klare prismatiske volumen med sadeltag, orienteret i rette vinkler, som danner individuelle arkitektoniske klynger, der deler et samlet formsprog. Bygningernes placering i landskabet giver indtrykket af, at de er groet frem, snarere end at blive overlejret på stedet.

Aarhus Universitet er blevet kendt og anerkendt, bl.a. fordi universitetsparken i dag fremstår som en helstøbt bebyggelse, der forener en række af funktionalismens bedste sider med god dansk tradition i form og materialer.

C.F. Møller har ledet opførelsen af universitetets bygninger frem til og med i dag.

Aarhus Universitet begyndtes opført i 1931 med manden C.F. Møller som arkitekt. Foto: Erik W. Olsson.
Aarhus Universitet begyndtes opført i 1931 med manden C.F. Møller som arkitekt. Foto: Erik W. Olsson.

Relateret indhold