C.F. Møller Landscape vinder vand- og aktivitetsprojekt

C.F. Møller Landscapes projekt Nordhavnsøerne har vundet den internationale konkurrence om et lærings-, aktivitets- og vandlandskab i havnebassinet foran den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.
C.F. Møller Landscape har vundet den internationale projektkonkurrence om Nordhavnsøerne ved Copenhagen International School. Illustration: C.F. Møller Landscape.
C.F. Møller Landscape har vundet den internationale projektkonkurrence om Nordhavnsøerne ved Copenhagen International School. Illustration: C.F. Møller Landscape.

Den nye Nordhavn i København tager for alvor form, og nu skaber C.F. Møller Landscape et af de første og mest unikke projekter i, på og under vandet i bydelen, efter at tegnestuen har vundet den internationale projektkonkurrence om Nordhavnsøerne. Det oplyser tegnestuen i en pressemeddelelse.

Nordhavnsøerne skal ligge i tæt kontakt til Copenhagen International School, der også er tegnet af C.F. Møller, og skal koble skolen med bydelen og bydelen med resten af København. Nordhavnsøerne er en urban park på vandet, der skal bestå af et væld af aktiviteter og opholdsmuligheder i tæt kontakt med vandet, vejret og naturen.

Projektet har et kæmpe potentiale som fællesskabsgenerator.

Lasse Palm Afdelingschef, C.F. Møller Landscape

– Vores forslag omfavner for alvor mødet med vandet og naturen i øjenhøjde. Projektet har et kæmpe potentiale som fællesskabsgenerator, der med vandet som social og aktivitetsmæssig trigger vil tilføre området liv og stemning og dermed binde den kommende skole på byen og byen med vandet, siger afdelingschef i C.F. Møller Landscape, Lasse Palm.

Tre kendetegn

Aktiviteterne på Nordhavnsøerne er fordelt på tre forskellige øer med hver sit kendetegn: ‘Revet’, en multifunktionel platform for aqualæring og events i forlængelse af kajkanten, ‘Lagunen’, en flydende arena til eksempelvis kajakpolo og andre vandsportsaktiviteter, og ‘Solbadet’, et egentligt havnebad med sauna og beskyttede miljøer for svømmetræning. Funktionerne ligger i forlængelse af skolens indre rum, så de kan indgå direkte i undervisningen, lige som de også kan bruges af eksterne brugere.

For at tilbyde Copenhagen International School og alle andre brugere et nyt og anderledes vandmiljø, der skiller sig ud blandt Københavns mange andre vandaktiviteter, dyrker Nordhavnsøerne bevidst den rå karakter og “Nordhavnsnaturen”. Det skal ske ved at introducere det groede miljø i et design, der direkte opfordrer til aktivitet i al slags vejr, hvad enten der er regn eller sol, bølger eller spejlblankt vand.

Vejret, klimaet og naturen bliver en vigtig ressource for bevægelse, ophold og læring i, omkring og endog under vandet, og de runde øer er derfor omgivet af et groet bånd som et frit og organisk element, der skaber en kontrast til byen og iscenesætter naturen og vandet som et læringslandskab i øjenhøjde. Samtidig fungerer det groede bånd som en naturlig sikkerhedszone omkring de tre øer, så også mindre børn kan færdes sikkert på Nordhavnsøerne og udforske mødet med vandet.

Kulturel udveksling

– Vi brænder for at skabe nye by- og landskabsrum, der netop har fokus på at sammentænke bygning og landskab, fordi vi tror på, at det skaber en merværdi i det enkelte projekt og for byen som helhed. Med Nordhavnsøerne har vi skabt en inviterende, urban platform for social og kulturel udveksling, hvor alle kan prøve kræfter med naturens fænomener, siger Lasse Palm.

Ejendomsselskabet Copenhagen International School står bag Nordhavnsøerne, som forventes klar samtidig med, at skolen tages i brug i sommeren 2017. C.F. Møller Landscape var i konkurrencen oppe imod forslag fra norske Snøhetta og danske MLRP.

Den nye Copenhagen International School bliver med 25.000 kvm Københavns største skole og får plads til 1200 elever. Skolebyggeriet beklædes med 12.000 solceller og består af fire skoleafsnit.

Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.
Illustration: C.F. Møller Landscape.

Relateret indhold