3XN finder ny ledelse i egne rækker

Tegnestuen har fundet sin nye administrerende direktør internt.
Jeanette Hansen er ny administrerende direktør i 3XN. Foto: 3XN.
Jeanette Hansen er ny administrerende direktør i 3XN. Foto: 3XN.

OM 3XN

  • 3XN er et dansk arkitektfirma, men 80 pct. af virksomhedens omsætning kommer fra internationale projekter.
  • 3XN har blandt andet tegnet Den Blå Planet, Den Internationale Olympiske Komités nye hovedsæde i Lausanne og et 102.000 kvadratmeter stort højhus på Sydneys havnefront.
  • 3XN har en omsætning på over 90 mio. kr. og leverede et rekordoverskud for 2014-15.

Partner og arkitekt MAA Jeanette Hansen er udnævnt til ny administrerende direktør for 3XN, hvor hun skal være med til at styrke og forme tegnestuens udvikling fremover. Jeanette Hansen skal derudover varetage den daglige ledelse af tegnestuen, herunder de mange store, internationale, projekter, som 3XN har i ordrebogen. Hun afløser Morten Stahlschmidt.

– Vi er glade for, at Jeanette har sagt ja til at blive vores ny administrerende direktør. Hun kender vores DNA, er særdeles respekteret i branchen og en meget dygtig arkitekt. Samtidig besidder hun et skarpt overblik over byggeprocesserne, som hun styrer med stor præcision. På den baggrund er vi sikre på, at hun er den helt rigtige til succesfuldt at bidrage til vores ambition om at være en internationalt profileret tegnestue, der realiserer arkitektur af meget høj kvalitet, siger 3XN’s grundlægger og kreative direktør, Kim Herforth Nielsen, der fortsat også vil stå for 3XN’s strategi og forretningsudvikling.

Vi er glade for, at Jeanette har sagt ja til at blive vores ny administrerende direktør. Hun kender vores DNA, er særdeles respekteret i branchen og en meget dygtig arkitekt.

Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreative direktør i 3XN

– Samtidigt skal vi sige tak til Morten Stahlschmidt. Han har gjort en stor indsats, men det har vist sig, at det er en anden profil, der skal lede 3XN. Vi ønsker Morten held og lykke i fremtiden, fortsætter Kim Herforth Nielsen.

Jeanette Hansen, 42, er uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole i København og har været ansat hos 3XN siden 2004, hvor hun har arbejdet som sagsarkitekt og projektleder på flere af tegnestuens større og komplekse erhvervsbyggerier. Her kan bl.a. nævnes Horten i Tuborg Havn, samt KPMG (i dag EY) på Frederiksberg, Swedbanks nye hovedsæde i Sundbyberg, Sverige samt Quay Quarter Tower i Sydney.

Relateret indhold