Rambøll køber US-konkurrent

Rambøll tilføjer med opkøb af OBG 900 eksperter inden for vand, energi, miljø og advanced manufacturing.
Her underskriver Jens-Peter Saul (til venstre) og Jim Fox aftalen. Pressefoto.
Her underskriver Jens-Peter Saul (til venstre) og Jim Fox aftalen. Pressefoto.

Rambøll opruster markant i USA, hvor rådgivervirksomheden efter opkøb af OBG får i alt 2.000 medarbejdere i USA.

Opkøbet er et led i Rambølls strategi om at styrke sin portefølje inden for vand, energi og miljø. Med købet bliver Rambøll en multidisciplinær rådgivningsvirksomhed i USA.

– Vi er meget glade for at byde OBGs 900 eksperter velkommen i Rambøll. Vi har haft en strategisk ambition om at vokse i Nordamerika, siden vi for alvor trådte ind på det amerikanske marked med det succesfulde opkøb af Environ i 2014, siger koncernchef Jens-Peter Saul.

Opkøbet betyder ifølge direktøren, at Rambøll bygger videre på den platform, som er skabt i USA.

– Ved at kombinere vores nuværende konsulent- og analytisk orienterede forretning i USA med OBGs stærke kompetencer inden for selve projektgennemførelsen, bliver vi i stand til at levere en integreret, sammenhængende løsning til vores kunder fra front-end konsulentrådgivningen til back-end eksekveringen, siger Jens-Peter Saul.

Samlet omsætning på 12,7 mia.

Hos OBG er man ikke overraskende også meget tilfredse med opkøbet.

– Vi kommer til at samle thought leadership i verdensklassen fra begge virksomheder, og sammen vil vi have et endnu stærkere afsæt for at løse de udfordringer, som forårsages af globale megatrends som urbanisering, klimaforandringer og ressourceknaphed. Jeg er overbevist om, at opkøbet vil betyde flere, spændende udviklingsmuligheder for vores talentfulde medarbejdere og innovative løsninger for vores kunder, siger Jim Fox, administrerende direktør for OBG.

OBGs ekspertise anvendes i øjeblikket på store projekter som for eksempel et af verdens største avancerede spildevandsanlæg i Washington, DC, i et ambitiøst projekt, som skal hjælpe myndighederne i staten New York med at øge energieffektiviteten og reducere udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2030 samt på restaureringen af Onondaga Lake i staten New York, som anses som et af de største sørestaureringsprojekter i Nordamerika.

På købstidspunktet udgør den samlede omsætning i Rambøll og OBG 12,7 milliarder kroner.

Vi har haft en strategisk ambition om at vokse i Nordamerika, siden vi for alvor trådte ind på det amerikanske marked med det succesfulde opkøb af Environ i 2014.

Relateret indhold