Hospitalsbyggeri snart klar til næste etape

Mere end en halv milliard kroner sendes af sted til 16 entrepriser på sygehusbyggeri i Aalborg.
Region Nordjylland bygger et cirka 170.000 kvadratmeter stort universitetshospital i Aalborg Øst. Pressefoto.
Region Nordjylland bygger et cirka 170.000 kvadratmeter stort universitetshospital i Aalborg Øst. Pressefoto.

Regionsrådet i Region Nordjylland har tirsdag godkendt en anlægsbevilling på 547 millioner kroner til det nye universitetshospital.

Det er de indvendige arbejder i behandlerbygningen og fælles akutmodtagelsen, som i foråret var i udbud, regionsrådet nu har godkendt anlægsbevilling til.

Udbuddet omfatter 16 entrepriser i fælles akutmodtagelse og i behandlerbygning samt en række tværgående entrepriser. Det er installationsmæssigt de mest komplicerede bygninger med blandt andet operationsstuer, billeddiagnostik og laboratorier foruden lægevagt og skadestue.

To milliarder kroner

Der er allerede holdt mange udbud på det nye universitetshospital, og regionen er i fuld gang med at bygge råhuset og sætte facader op på det nye hospital.

– Sidste efterår havde vi licitation på de indvendige arbejder på sengetårne samt på forskning og uddannelsesbygningen. Vi har på nuværende tidspunkt afdækket omkring to milliarder kroner, svarende til cirka 75 procent, af håndværkerudgifterne, fortæller projektdirektør Niels Uhrenfeldt.

Flere udbud på vej

I øjeblikket er der udbud på de indvendige arbejder på børn og ungebygningen, intensivbygning, ambulatoriehus samt foyer. Derudover er der også et igangværende udbud på råhus til servicebyen.

– Det er rigtig spændende, om vi får enderne til at nå sammen, når vi får tilbuddene ind til licitationen i november. Der er travlt i byggebranchen, så vi er hele tiden udfordret både med tilbud og gode priser, siger Niels Uhrenfeldt.

Senere kommer der udbud på blandt andet de indvendige arbejder i servicebyen, tunnel fra serviceby til hospitalet, svagstrømsentrepriser og landskabsarbejder. Regionen forventer derfor at have gennemført de sidste udbud på projektet i løbet af 2019.

Region Nordjylland bygger et nyt universitetshospital på 170.000 kvadratmeter inklusiv en serviceby med blandt andet centraldepot, sterilcentral, produktionskøkken, værksteder med videre.

Byggeriet blev påbegyndt i august 2015 og forventes færdigt i 2020.

Illustration: Konsortium Indigo.
Illustration: Konsortium Indigo.

Relateret indhold