Bjerg Arkitektur lynstarter 2017

Bjerg Arkitektur åbnede i 2016 nyt kontor i Oslo og har startet 2017 med at vinde tre konkurrencer om bæredygtige energi-plus-børnehaver.
Bjerg Arkitektur tegner mange bæredygtige illustrationer i Norge - her Prinsdalsbråten Børnehave i Oslo Kommune. Illustration: Bjerg Arkitektur.
Bjerg Arkitektur tegner mange bæredygtige illustrationer i Norge - her Prinsdalsbråten Børnehave i Oslo Kommune. Illustration: Bjerg Arkitektur.

– Vi har de seneste år stået fadder til udvikling og opførelse af tre store børnehaver med i alt 560 pladser i Oslo, og de seneste måneder har vi sammen med vores norske samarbejdspartnere vundet yderligere tre børnehaver, der opføres i totalentreprise og tilsammen får 440 pladser, som skal stå klar om et års tid, lyder det fra arkitekt og partner i Bjerg Arkitektur, Mark Krebs.

Han gør status over udviklingen af fremtidens bæredygtige, norske børneinstitutioner – en succes der har taget fart siden tegnestuen i 2012 vandt konkurrencen om udvikling og opførelse af Oslos første passivhusbørnehave, der stod klar til indvielse i 2013.

Krav om passivstandard

– Det har været en fantastisk rejse i tæt samarbejde med vores norske samarbejdspartnere og Oslo Kommune, der – blandt andet med afsæt i byggeriet af vores første børnehaver opført af træ – i starten af 2015 indførte krav om passivhusstandard på alle nye offentlige byggerier, siger Mark Krebs.

Han ser teamwork på tværs i virksomhedens afdelinger, dygtige norske samarbejdspartnere, skarpt fokus på kernekompetencer og brugerorienteret konceptudvikling samt et tæt, dynamisk samarbejde med Omsorgsbygg hos Oslo Kommune som afgørende elementer i firmaets norske succes.

Stor anerkendelse

– Sammen har vi tilført norske traditioner for træbyggeri med sunde materialer en ny miljø- og energimæssig dimension, som har vakt betydelig anerkendelse og været med til at bane vej for, at Norge i dag står som foregangsland for bæredygtigt og energioptimeret byggeri., siger Mark Krebs.

De nye norske børnehaver fra Bjerg Arkitektur, der i 2017 fejrer 30 års jubilæum inden for bæredygtigt byggeri, opføres efter den norske ‘Plushus-definition’ og BREEAM’certificeres til klassen ‘very good’. Den ene børnehave, der får plads til 108 børn og skal stå klar i foråret 2018, opføres i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand, mens den anden børnehave til 126 børn opføres ved Romsås og ligeledes skal stå klar i foråret 2018. Den tredje nye børnehave, der får legeplads på taget og udsigt over Oslofjorden, opføres på Fornebu i Bærum Kommune og skal stå klar til 216 børn medio 2018.

Platin-certificering

Desuden har Bjerg Arkitektur, der med arkitekt Kjeld Bjerg i spidsen for 34 medarbejdere fordelt på afdelinger i København, Hjørring, Aalborg, Oslo og Warzawa, også vundet en ny bæredygtig børnehave på 800 kvadratmeter i den polske by Namys?ów nær Wroclaw.

Herhjemme er Bjerg Arkitektur blandt andet aktuel med ny energioptimeret glasfacade til Rønne Sygehus, træboliger i Ringkøbing og Smørum, et fleretagers domicilbyggeri i passivstandard med bærende konstruktioner i krydslamineret træ samt børnehaven Bakkelandet i Aalborg, der opføres i træ og som den første institution DGNB-certificeres til platin.

Lilleslottet Børnehave i Romsås. Illustration: Bjerg Arkitektur.
Lilleslottet Børnehave i Romsås. Illustration: Bjerg Arkitektur.

Relateret indhold