NCC afleverer Aarhusprojekt før tid

Sidste etape af i alt 397 lejligheder i Havneholmen på Aarhus Ø er nu taget i brug af bygherrerne Pensam og Topdanmark.
Midt i januar blev det 660 millioner kroner dyre byggeri afleveret til bygherrerne - 15 dage før tid. Foto: NCC.
Midt i januar blev det 660 millioner kroner dyre byggeri afleveret til bygherrerne - 15 dage før tid. Foto: NCC.

Om Havneholmen

  • – 39.800 kvm + 14.500 kvm kælder
  • – Entreprisesum: 660 mio. kr.
  • – 397 lejligheder i fem blokke
  • – Bygherrer: Pensam og TopDanmark
  • – Bygherrerådgiver: Niras
  • – Totalentreprenør: NCC Construction
  • – Arkitekt: C.F. Møller
  • – Ingeniør: Cowi

Torsdag den 12. januar kunne senior projektchef Anders Borg Salling fra NCC Danmark klappe laptop’en sammen og fra sin kontorstol i skurbyen i udviklingsområdet Aarhus Ø kigge tilfreds op på et stort fuldført boligprojekt, som han har stået i spidsen for siden byggestarten for knap tre år siden.

Havneholmen med i alt 397 lejligheder blev den dag afleveret til Topdanmark og Pensam, der er bygherrer på projektet på Aarhus havn, hvor NCC tidligere også har opført ikonbyggeriet Isbjerget, der er nabo til Havneholmen.

Vi afleverede 15 dage før tid, så jeg er naturligvis meget tilfreds.

Senior projektchef Anders Borg Salling NCC Danmark

– Vi afleverede 15 dage før tid, så jeg er naturligvis meget tilfreds. Men generelt set har det også været et særdeles vellykket projekt, som også mangelgennemgangen ved afleveringen tydeligt viste. Her blev der konstateret så få mangler, at de samlet blev værdisat til 35.000 kr. i de i alt 158 boliger og tilhørende kælder og udenomsarealer, som sidste etape bestod af, og alle af kosmetisk karaktér, siger Anders Borg Salling til Dagens Byggeri.

Første etape blev afleveret sidst i marts 2016 og anden etape i juli.

Tegnet af C.F. Møller

Det knap 40.000 kvadratmeter store byggeri, med tilhørende 14.500 kvadratmeter kælder, ligger i første række ud til Aarhus Bugt og består af en serie høje, slanke bygninger med karakteristiske stålbjælker i toppen som reference til klassiske kanalhuse med udvendige hejseværker og havnens store containerkraner.

Samtlige lejligheder er opført til udlejning. C.F. Møller har tegnet Havneholmen, som varierer fra 5 til 13 etager, hvor de højeste ligger længst tilbagetrukket fra vandet. På den måde sikres god udsigt fra flest mulige lejligheder.

Havneholmen er placeret på en ø omkranset af kanaler, og beboerne får dermed let ved at udnytte den tætte placering ved vandet i Aarhus havn. Boligerne spænder fra to- til femværelses lejligheder, der understøtter Aarhus Kommunes ønske om en mangfoldig beboersammensætning. Det er muligt for studerende, der går sammen om en bolig, samt børnefamilier og seniorer at slå sig ned i det nyopførte byggeri.

Bæredygtige tiltag er derfor vægtet højt i boligerne. Eksempelvis er de orienteret optimalt i forhold til dagslys, der har en direkte indvirkning på boligernes indeklima, lige som der er etableret grønne tage på flere af bygningerne.

Senior projektchef Anders Borg Salling - fotograferet da Dagens Byggeri var på besøg på byggepladsen i Aarhus for et års tid siden. Foto: Torben Jastram.
Senior projektchef Anders Borg Salling – fotograferet da Dagens Byggeri var på besøg på byggepladsen i Aarhus for et års tid siden. Foto: Torben Jastram.
Havneholmen er nabo til Isbjerget (til højre), som NCC Danmark ligeledes har opført. Foto: NCC.
Havneholmen er nabo til Isbjerget (til højre), som NCC Danmark ligeledes har opført. Foto: NCC.

Relateret indhold