Bricks bag stort projekt på Aarhus Ø

Nicolinehus-projektet, som er udviklet i samarbejde med AART Architects og Schønherr, får både indkøbsmuligheder, caféliv samt grønne rekreative uderum med adgang til citykajakker.
Med Nicolinehus er der ved at være fyldt op på Aarhus Ø. Visualisering: AART.
Med Nicolinehus er der ved at være fyldt op på Aarhus Ø. Visualisering: AART.

Teamet bag projektet

  • Bricks A/S
  • AART Architects
  • MOE
  • Schønherr
  • MT Højgaard

Aarhus Byråd godkendte onsdag aften en indstilling fra Teknik og Miljø om salg af Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø til ejendomsselskabet Bricks A/S.

Dermed står det nu klart, hvem der kommer til at bygge bydelens første dagligvareforretning foruden en række kontorer, butikslokaler, etablering af grønne uderum samt mere end 25.000 etagemeter boliger.

Vinderprojektet hedder Nicolinehus og er tegnet af AART Architects, mens projektets grønne områder er udformet af landskabsarkitekterne i Schønherr. Projektet indeholder to karréer i varierende højde op til 17 etager med et grønt område, Nicolinehaven, imellem sig. Haven skal skabe en diagonal passage mellem det nye havnebad og lystbådehavnen og dermed binde de nye bylivsaktiviteter langs havnebadet sammen med resten af området.

Der er med Nicolinehus lagt vægt på liv og grønne udepladser til Aarhus Ø. Byggeriet placeres i en grøn oase – en stor anlagt park, der vil skabe rekreative rum for beboere i området. Med gårdhaver, beplantning, siddepladser, belysning og fine, landskabelige vandkanaler, skabes en intim stemning omkring byggeriet. I sommermånederne vil der desuden være gode sollysforhold.

Seks bød ind

Aarhus Kommune modtog i forbindelse med udbuddet seks forskellige tilbud på at bygge på Nikoline Kochs Plads.

– Vi er meget glade for den store interesse, der har været og stadig er for at bygge på Aarhus Ø, og vi glæder os særligt over, at vi med Nicoline-hus får sat gang i bylivet med supermarked, caféer, etablering af et ci-tykajak-klubhus, og i sær er vi begejstrede for projektets fokus på grønne udeområder, der netop har været efterspurgt på Aarhus Ø. Det er med til at gøre bydelen endnu mere attraktiv for både beboere og besøgende, siger Bente Lykke Sørensen, chef i Bolig og Projektudvikling.

Af de seks tilbud er magistratens helhedsvurdering, at Nicolinehus arkitektonisk og bymæssigt opfylder tildelingskriterierne bedst. Magistraten vurde-rer, at projektets absolut største kvaliteter ligger i det arkitektoniske udtryk, både i helhed og detaljerigdom samt det store fokus på grønne udepladser.

Også byggeriets materialer i tegl vil få bebyggelsen til at virke robust i den havnemæssige kontekst, som passer meget fint ind i Aarhus’ historiske indre bydel, og den vil patinere smukt med tiden.

Det nye projekt vil medvirke til at færdiggøre området omkring Bassin 7 og sikre et varieret byliv på Aarhus Ø. Samtidigt vil byggeriet skabe mere puls på den nye havnebydel og være med til at skabe et tiltrækkende byliv for beboerne på Aarhus Ø.

Den lokale udvikler Bricks står bag det kommende byggeri på Aarhus Ø. Visualisering: AART.
Den lokale udvikler Bricks står bag det kommende byggeri på Aarhus Ø. Visualisering: AART.

Relateret indhold