Nu går opførelsen af NærHeden i gang

Det første byggeri i et af Danmarks største byudviklingsprojekter uden for det centrale København går nu i gang.
Det nye springcenter har et budget på godt 32 millioner kroner. Illustration: CUBO Arkitekter.
Det nye springcenter har et budget på godt 32 millioner kroner. Illustration: CUBO Arkitekter.

Der har været gang i grave- og knusemaskinerne i Hedehusene det sidste stykke tid. Nu er en lagerhal fjernet, og området omkring Hedesvinget er dermed klar til byggeriet af Høje-Taastrup Kommunes nye springcenter, der bliver det første byggeri i NærHeden, der er en ny bydel i Hedehusene og et af landets største byudviklingsprojekter.

– Der er noget særligt ved at tage det første spadestik. Nu bliver det meget konkret, og vi kan rigtig se, at vi er i gang med det første byggeri i NærHeden. Jeg er glad og stolt, og jeg glæder mig til sammen med borgerne at se byggeriet skyde i vejret i den kommende tid, siger borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler.

En af de bærende visioner for udviklingen af NærHeden er at skabe en bydel for mennesker, hvor der er særligt gode muligheder for et aktivt fritidsliv.

Ole Møller Projektdirektør, NærHeden

Et landemærke

Springcentret, der er tegnet af et team bestående af C.C. Contractor, CUBO Arkitekter, Midtconsult og Mutopia, får et 14 meter højt tårn, som bliver et landemærke i NærHeden. Tårnet, der finansieres af NærHeden, får en klatrevæg og bliver offentligt tilgængeligt, så alle har mulighed for at nyde udsigten over NærHeden og Hedehusene.

– Efter flere års planlægning glæder jeg mig rigtig meget til at se det første byggeri i NærHeden skyde op – og til at byde centrets brugere velkommen til området. En af de bærende visioner for udviklingen af NærHeden er at skabe en bydel for mennesker, hvor der er særligt gode muligheder for et aktivt fritidsliv. At det første byggeri bliver Høje-Taastrup Kommunes nye center til springgymnastik understreger på alle måder, at kommunen bakker op omkring projektet, siger projektdirektør i NærHeden Ole Møller.

Det nye springcenter kommer til at ligge centralt på det grønne Loop, som skal binde NærHeden og det eksisterende Hedehusene sammen, og det bliver nemt at komme dertil fra stationen. Lige øst for springcenteret anlægger NærHeden et fælles udekøkken og byhaver.

Der er første spadestik 17. marts, og det forventes, at det nye springcenter kan indvies til efteråret.

Illustration: CUBO Arkitekter.
Illustration: CUBO Arkitekter.
Illustration: CUBO Arkitekter.
Illustration: CUBO Arkitekter.

Relateret indhold