16.000 m2: Solceller dækker både taget og energiforbruget på Bella Center

På toppen af Bella Center i København vil et solcelleanlæg kunne producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande.
Bella Centers tag vil fremover dække en tredjedel af Bella Centers strømforbrug. Foto: Martin Sølyst.
Bella Centers tag vil fremover dække en tredjedel af Bella Centers strømforbrug. Foto: Martin Sølyst.

Et solcelleanlæg på størrelse med to fodboldbaner tag vil fremover dække en tredjedel af Bella Centers strømforbrug med en kapacitet på 2,79 MW.

Solcellerne er en del af bæredygtighedsstrategien hos Bellagroup, der ejer Bella Center:

– Det er helt oplagt at udnytte de mange flade tage i storbyerne til at skabe grøn energi, og der er ikke mange, der har så stort et tagareal som os, siger Christian Folden Lund, adm. direktør i Bellagroup, og understreger:

– Vi er meget begejstrede for, at vi nu kan udnytte tagets potentiale til at genere vedvarende energi til Bella Center og AC Hotel Bella Sky.

CO2-reduktion på 400 ton årligt

I 2023 skifter Bellagroup desuden 5.500 lyskilder på AC Hotel Bella Sky ud med LED-belysning, og sammen med etableringen af den nye solcelleanlæg vil det reducere Bellagroups CO2-udledning med mere end 400 ton årligt.

– Klimaaftrykket er et vigtigt parameter, når vores kunder skal vælge, hvor deres store internationale konferencer skal foregå, fortæller Christian Folden Lund.

– København er allerede kendt som et grønt valg, og den position vil vi gerne udbygge. Som Nordeuropas største konferencevenue vil vi gerne gå forrest i udviklingen af fremtidens responsible hospitality. Vi tager et kæmpe skridt med det nye solcelleanlæg, men vi ser hele tiden på, hvordan vi kan blive ved med at forbedre os.

Generer hverken øjet eller landskabet

Det er virksomheden NRGreen, som etablerer den nye solcelleanlæg på taget af Bella Center – som ifølge Simon Borbiconi, partner hos NRGreen, ikke er set lignende på Sjælland:

– Det er det største og mest ambitiøse projekt, som vi har været med til at skabe. Og det klart det største af sin slags på Sjælland. Med solcelleanlægget får Bella Center grøn energi på en flade, som i forvejen ikke bliver brugt til noget. Og som ikke generer øjet eller fylder i landskabet.

Relateret indhold