Rambøll-topchef får ny titel til CV’et

Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll i Danmark, bliver ny formand for byggeriets videnscenter Molio.
Ib Enevoldsen, administrerende direktør i Rambøll Danmark. Pressefoto.
Ib Enevoldsen, administrerende direktør i Rambøll Danmark. Pressefoto.

Blå bog

  • 57 år og uddannet civilingeniør med en ph.d. fra Aalborg Universitet.
  • Fra 2015 Administrerende direktør for Rambøll i Danmark
  • Mellem 2002 – 2015: Forskellige lederposter i Rambøll
  • Fra 1995 – 2002: Specialist i Rambøll
  • Forfatter til 70 internationale forskningsartikler

Molio, det samlende videnscenter for den danske bygge- og anlægsbranche, har peget på Ib Enevoldsen som ny formand. Han afløser Christian Listov-Saabye fra Moe, der har været formand siden 2008.

Ib Enevoldsen ser frem til blandt andet at skulle inspirere byggebranchen til øget bæredygtighed i sin nye rolle.

– Den danske bygge- og anlægsbranche har en fælles ambition om at skabe mere transparens i byggeprocesserne, øget produktivitet og ikke mindst et mere bæredygtigt byggeri. Men det kommer ikke af sig selv, siger han og uddyber:

– Molio er branchens vigtige samlingspunkt om fælles metoder og nye digitale samarbejdsformer på tværs af hele værdikæden i byggebranchen. Jeg ser meget frem til at bidrage til at understøtte det gode arbejde i Molio, så vi i fællesskab kan styrke dansk byggeris innovations- og konkurrenceevne, siger Ib Enevoldsen.

Et skridt op

Ib Enevoldsen er i forvejen bestyrelsesmedlem i Molio og har de seneste tre år været formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) og er hovedbestyrelsesmedlem i DI.

Han er uddannet civilingeniør og ph.d. og har mere end 25 års erfaring som leder – senest som administrerende direktør for Rambølls danske forretning med 3.500 medarbejdere.

Han har markeret sig i debatter og fora om klimaomstilling, bæredygtigt byggeri, Københavns udvikling, diversitet på arbejdspladsen og hvad Danmark kan gøre for at sikre højt kvalificeret arbejdskraft og sin konkurrencedygtighed.

Den nye formand forventer, at de vigtigste dagsordener for den samlede branche i den kommende tid bliver at reducere klimaaftrykket fra byggeprocesser og materialer, at øge digitaliseringen af byggeriets værdikæde, og ikke mindst at få inviteret kvinderne bedre ind bredt i branchen og sat diversitet på dagsordenen.

– Der er utrolig mange vigtige dagsordener at tage fat på i Molio. De gevinster, som vi som branche får ved at intensivere samarbejdet på tværs af værdikæder byggende på fælles standarder og metoder, dem høster vores kunder og samfundet også, og det glæder jeg mig til aktivt at bidrage til kommer til at ske,” siger Ib Enevoldsen.

Relateret indhold