Developnord får grønt lys til 150 boliger i Kolding

Fire høje såkaldte boligtårne, der har været en omstridt affære i den sydøstjyske storby, er klar til første spadestik. Det har et stort et flertal i kommunens plan-, bolig- og miljøudvalg netop bestemt.
Sådan kommer en lille håndfuld højhuse til at tage sig ud i Kolding: Illustration: Mejeriet.
Sådan kommer en lille håndfuld højhuse til at tage sig ud i Kolding: Illustration: Mejeriet.

Det er ikke mange provinsbyboere, som ønsker højhuse som naboer. Det har man kunnet opleve i både Herning og Silkeborg og nu også Kolding.

Men i sidstnævnte by er naboerne i modsætning til i Midtjylland ikke lykkes med at få aflyst eller nedskaleret projektet. Det skriver Jyske Vestkysten.

I Kolding har kommunens plan-, bolig- og miljøudvalg netop vedtaget, at Developnord får grønt lys til 150 boliger på den gamle cirkusplads ved Kløvervej.

Kun SF og Enhedslisten stemte imod, fordi man her håbede at lande en helhedsplan for området, før ankomsten af flere store byggerier. I alt havde beboerne i 40 husstande gjort indsigelse.

Det skal dog nævnes, at udvalget med vedtagelsen af Developnords byggeprojekt, også satte punktum for flere store byggerier i området. De har bedt forvaltningen udarbejde en plan for, hvordan de resterende grønne arealer fastholdes og forbedres.

Relateret indhold