NCC sørger for blødere vand til københavnerne

Hos NCC er man i gang med en omfattende modernisering af Hofors vandværk, der skal servicere en million vand-kunder i hovedstadsområdet.
Det gamle Søndersø Vandværk nord for København får i disse dage en ordentlig overhaling af NCC med flere. Pressefoto.
Det gamle Søndersø Vandværk nord for København får i disse dage en ordentlig overhaling af NCC med flere. Pressefoto.

Efter en kort sommerpause er NCC på banen med endnu en omgang “site-seeing-videoer” fra de større projekter rundt om i landet. Denne gang besøger man renoveringen af et af landets største vandværker; Søndersø i Værløse nord for København.

Her arbejder NCC Civil på at sikre en bedre vandkvalitet til hovedstadsområdet og de cirka en million vandkunder, som kommer til at modtage vand fra værket.

Der er nemlig alt for meget kalk i vandet i København, og det medfører gener for privatkunder i form af tilkalkede brusere, vandhaner og rør generelt. Og i særdeleshed for den vandtunge industri, som skal bruge mange ressourcer på afkalkning af maskinel.

Der arbejdes ihærdigt på at blødgøre vandet i København.
Der arbejdes ihærdigt på at blødgøre vandet i København.

Hos NCC regner man med at kunne aflevere den samlede renovering i 2025. I løbet af de små seks år vil man blandt andet have nedrevet den gamle bygning og udført beton-arbejdet på den nye. Projektchef Kenneth Stange forklarer om projektet:

– Der er masser af udfordrende og interessante opgaver. Vi skal blandt andet arbejde i store niveau-spring. Der er høje- og lave elementer, som skal flettes sammen med den indvendige aptering. Desuden skal vi også skalmure en ny facade af genbrugte sten fra det gamle vandværk.

Værket ved Søndersø har leveret drikkevand til hovedstaden siden 1950’erne. Holdet bag det nye vandværk tæller foruden NCC også Wicotec Kirkebjerg A/S og DI-Teknik A/S med flere.

Relateret indhold