Aart architects vil indtage Skandinavien

I 2018 åbnede Aart kontor i Oslo med opkøbet af norske SJ Arkitekter. Nu gælder det Stockholm.
Den svenske kontoråbning var planlagt og klar til at blive eksekveret, da covid-19 ramte Skandinavien. På trods af covid-19 valgte Aart at stå ved sin svenske satsning og sit strategiske, skandinaviske sigte, fortæller Torben Skovbjerg Larsen. Foto: Aart architects.
Den svenske kontoråbning var planlagt og klar til at blive eksekveret, da covid-19 ramte Skandinavien. På trods af covid-19 valgte Aart at stå ved sin svenske satsning og sit strategiske, skandinaviske sigte, fortæller Torben Skovbjerg Larsen. Foto: Aart architects.

Danske Aart architects drømmer om at blive en af Skandinaviens førende rådgivere i udviklingen af det byggede miljø. Strategien skal stå på tre lige stærke ben i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige. Nu er turen kommet til at styrke det svenske ben. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Med mere end en halvanden million kvadratmeter under udvikling i Danmark, Norge og Sverige har Aart de seneste år bevæget sig op blandt de førende arkitektvirksomheder i Skandinavien. Ordrebogen er dog størst i Danmark og Norge, hvor virksomheden står bag projekter som Sydhavnskvarteret i Aarhus og Vikingtidsmuseet i Oslo.

Men med etableringen af et nyt kontor i Stockholm som supplement til de 150 medarbejdere på kontorerne i Aarhus, København og Oslo skal Sverige med på vognen.

– Vi skal have mere saft og kraft i vores svenske ben for at indfri vores strategi om at stå stærkt med tre skandinaviske ben, der komplementerer hinanden og skaber et stabilt fundament for vores forretning – og derfor har vi valgt at etablere kontor i Stockholm, fortæller partner og CEO i Aart Torben Skovbjerg Larsen og tilføjer:

Markus Grieser er hentet ind som partner og leder af Aarts nyetablerede kontor i Djurgården i det centrale Stockholm. Han kommer med erfaring som tidligere opdragsansvarlig hos Sweco og Tyréns, og hans samarbejde med Aart går helt tilbage til udviklingen af det nye universitetssygehus i Örebro, en projektkonkurrence, som blev vundet sammen med Sweco i 2013.

Går mod strømmen

Der sker i disse år en kraftig konsolidering af den danske rådgiverbranche, hvor fortsat flere arkitektvirksomheder bliver opkøbt af store udenlandske spillere og ingeniørvirksomheder. Midt i branchens opbrud går det Aart mod strømmen og holder fast i arkitekturen som kerneforretning.

– Vi er ikke til salg. Tværtimod holder vi fast i arkitekturen som kerneforretning. Det er i det lys, man skal se vores etablering i Sverige, ligesom det var tilfældet med vores opkøb af norske SJ Arkitekter i 2018, fortæller Torben Skovbjerg Larsen og tilføjer:

– For vi er drevet af at forløse arkitekturens potentiale – vise at det handler om mere og andet end form. Det handler først og fremmest om effekt. Derfor designer vi ikke alene bygninger og byrum. Vi gør også en dyd ud at genbesøge vores opførte projekter og dokumentere, hvordan de gør en forskel for vores kunder og for samfundet. 

Relateret indhold