Niras voksede 20 procent på bundlinjen i 2018

Rådgivningsvirksomheden opnåede i 2018 en international vækst og løftede omsætningen med fire procent. Bæredygtige løsninger skal bidrage til den fremtidige vækst.
Vi har i 2018 brugt mange ressourcer på at udvikle organisationen og systemerne på tværs af forretningen, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen. Pressefoto.
Vi har i 2018 brugt mange ressourcer på at udvikle organisationen og systemerne på tværs af forretningen, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen. Pressefoto.

Fra regnskabet

  • Omsætning: 2,204 mia. kr. (2017: 2,125)
  • EBITA: 61 mio. kr. (2017: 50)
  • Res. efter skat: 33,3 mio. kr. (2017: 20,3)
  • Gns. antal medarbejdere: 2.355 (2017: 2.206)

Med en omsætning på 2,2 milliarder kroner – svarende til en vækst på fire procent – kom Niras pænt i mål i 2018. Resultatet (EBITA) steg samtidig med godt 20 procent fra 50 millioner kroner i 2017 til 61 millioner.

– Vi har i 2018 brugt mange ressourcer på at udvikle organisationen og systemerne på tværs af forretningen. Det hæmmede på kort sigt indtjeningen og væksten, men betyder, at vi har forudsætningerne for at udvikle forretningen markant i både Danmark og udlandet de kommende år, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

Styrket position i Skandinavien

Nira’ strategi er at vokse på nærmarkederne i Skandinavien og at styrke firmaets internationale forretningsområder. Omsætningen i Sverige og Norge blev da også forøget med 44 millioner kroner i 2018 og udgør nu 14 procent af den samlede forretning.

Carsten Toft Boesen fremhæver, at der også er investeret inden for Niras’ internationale forretningsområder udviklingsbistand, vindenergi, havne og fødevarefremstilling.

– Vi har investeret i en global organisering af vores internationale forretningsområder. Det har været dyrt og reducerede resultatet i 2018. Til gengæld høster vi nu frugterne af investeringerne i form af nye kunder. Hvor vi tidligere byggede vores internationale forretningsområder op om skandinaviske kunders internationale forretninger, arbejder vi i dag i større udstrækning for internationale kunder som globale fødevareproducenter og globale udviklingsfonde. Det betyder, at der er et større vækstpotentiale i den internationale forretning, siger han.

Værktøjer til bæredygtige løsninger

Bæredygtig omstilling af byer, samfund og virksomheder præger virksomhedens dialog med kunderne, og er et område, hvor Niras forventer vækst. Der er ifølge direktøren stor efterspørgsel efter hjælp til en bæredygtig omstilling hos mange kunder:

– Efter at have talt bæredygtighed med mange af vores kunder er det tydeligt for os, at der i alle typer af virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder er et stort ønske om at investere i bæredygtige løsninger. Vi har derfor i 2018 udviklet og lanceret koncepter og værktøjer – som f.eks. SDG Capture – der hjælper vores kunder med at finde de bæredygtige løsninger, der realiserer FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, fortæller direktøren.

Relateret indhold