Opsang til de etablerede byudviklere

Åbningskonferencen på Mipim tirsdag eftermiddag havde fokus på fremtidens byer - og deres beboere.
Den blot 20-årige amerikaner Adora Svitak havde fået det ærefulde hverv at indlede åbningskonferencen på Mipim 2018. Foto: V. Deslardins/IMAGE & CO.
Den blot 20-årige amerikaner Adora Svitak havde fået det ærefulde hverv at indlede åbningskonferencen på Mipim 2018. Foto: V. Deslardins/IMAGE & CO.

CANNES: Mipim’s 2018-udgave blev skudt i gang i eftermiddags med et interessant indlæg fra den blot 20-årige amerikanske blogger og meningsdanner Adora Svitak, der gav tilhørene en række gode råd i forhold til planlægning af fremtidens byer.

– I skal huske på, at byplanlægning ikke bare er logistik men også handler om moral, for byerne og samfundet er et spejl af vores sjæl. De unge i dag er meget bevidste og tager del i samfundsdebatten, sagde Adora Svitak og gav som eksempel den vågnende debat om våbenkontrol efter sidste måneds skoleskyderi i Florida.

Hun tilføjede, at mange unge mennesker vil leve et liv, der for de lidt ældre nok synes en smule alternativt.

– Livet og dagligdagen skal være meningsfuld. Overkommelighed er en del af nøglen til at tiltrække de unge. Men husk på, at boliger skal være tilgængelige for alle – også for den sultende kunstner, sagde hun.

De unge har alt at vinde – og tabe

Hun lod også forstå, at den vellykkede byplanlægning indeholder meget mere end boliger og infrastruktur. Der skal tænkes moral og etik, så man samtidig øger trygheden.

– De unge skal have nogle interessante og brugbare alternativer til deltagelse i bander. De unge vil gerne udrette noget i fællesskaber. I Sao Paolo i Brasilien er man for eksempel i gang med fælles projekter, der skaber værdi til fællesskabet. Det er offentlige goder, der bringer ny værdi til byen. Og vi ønsker alle at se en verden, der bliver bedre – ikke en by, vi er bange for at gå ind i, sagde den unge frontkæmper.

– Traditionel byudvikling skaber ofte ensomhed, og det kan være katastrofalt, tilføjede hun og noterede sig, at man i England har udnævnt en minister for ensomhed.

– Unge mennesker er lige så ramt af ensomhed, som ældre mennesker er. Jeg tror, at løsningen på det problem er, at man skal bygge tilgængelige pladser til folk fra vugge til gravn. Og så skal man involvere ungdommen som globale medspillere i byudvikling. Simpelthen fordi de har mest at vinde – og mest at tabe, sagde Adora Svitak.

Relateret indhold