Cowi bag globalt startup-program: “Fremtidens løsninger skabes bedst i samarbejde”

Ingeniørvirksomheden giver nu startups mulighed for at udforske bæredygtige og innovative løsninger - med forhåbning om et forretningssamarbejde på sigt.
Charlotte Søgaard, Innovation Director i Cowi, fortæller, at blandt de udvalgte startups ydelser og produkter findes for eksempel lagring af grøn energi i enorm skala, håndtering af spildevand ved hjælp af kunstig intelligens og intuitive digitale overblik over miljøpåvirkningen fra byggematerialer.
Charlotte Søgaard, Innovation Director i Cowi, fortæller, at blandt de udvalgte startups ydelser og produkter findes for eksempel lagring af grøn energi i enorm skala, håndtering af spildevand ved hjælp af kunstig intelligens og intuitive digitale overblik over miljøpåvirkningen fra byggematerialer.

Verden står over for store udfordringer, som mange nystartede virksomheder har ideer til at løse.

Derfor lancerer Cowi og den globale startup-accelerator og venture fond, Plug and Play, nu et pilot-program for startups. Ingeniørvirksomheden er nemlig bevidst om, at den ikke finder svarene på verdens store udfordringer alene, fortæller Charlotte Søgaard, Innovation Director i Cowi:

– Vi tror på, at nye bæredygtige løsninger bedst skabes i samarbejde – med kunder, samarbejdspartnere og måske særligt unge, innovative virksomheder. Med Co-Creator-programmet kan vores erfarne rådgivere både hjælpe små virksomheder med at modne deres ideer og den anden vej få værdifulde input til nye måder at tænke og arbejde på. Og forhåbentligt får Cowi en ny forretningspartner på sigt, der kan skabe endnu mere værdi for vores kunder.

80 bliver til de otte allerbedste

Tanken med Co-Creator-programmet er at accelerere kommercialiseringen af løsninger på nogle af fremtidens allerstørste udfordringer såsom omstilling til grøn energi og truslen fra klimaforandringernes påvirkninger af verdenssamfundet.

Læs også: Partnerskaber med startups vil sikre bæredygtig vækst

Dermed flugter initiativet med Cowi-koncernens nye strategi, Future-Now, som målretter al virksomhedens aktivitet imod at drive en mere bæredygtig verden frem.

Sammen med Plug and Play har rådgivningsvirksomheden identificeret en række startups verden over, der arbejder med de mest interessante løsninger og inviteret dem med i programmet. Screeningen fandt 80 lovende startups over hele verden og efter et udskilningsløb er feltet nu blevet indskrænket til de otte allerbedste.

Konklusioner præsenteres for kunder og partnere

Disse otte startups gennemgår over en 10 uger lang periode et intensivt pilot-forløb i tæt samarbejde med Cowis relevante fageksperter og forretningsudviklere. Her er opgaven at modne og afprøve en løsning på et specifikt problem med input fra en eller flere relevante kunder, som pilot-holdet selv identificerer.

Årets udgave af Co-Creator-programmet kulminerer den 28. november, hvor de otte ‘piloter’ skal præsentere sine konklusioner for et håndplukket publikum bestående af Cowis relevante kunder og partnere samt ikke mindst repræsentanter fra private og offentlige fonde med interesse i at sponsorere, at en idé bliver til virkelighed.

Tidligt samarbejde blev til nyt produkt

Cowi har gode erfaringer for, at tidlige samarbejder med startups kaster mere langvarige partnerskaber af sig.

I et tidligere accelerator-forløb, Urbantech, har virksomheden for eksempel arbejdet sammen med Woodsense, der tilbyder intelligente sensorer til måling af fugt i træ anvendt i konstruktioner:

– Bekymringer om fugt i skjulte trækonstruktioner har hidtil været en stor barriere for at bringe materialet i spil i større byggerier. Takket være vores partnerskab med Woodsense kan vi nu tilbyde deres teknologi, når vi laver tilbud, og dermed skubbe projekterne i en mere bæredygtig retning, siger Charlotte Søgaard.

Accelererer egen digitale udvikling

Hun fortæller videre, at samarbejdet med startups – der generelt er digitale og bæredygtige i deres udgangspunkt – tilmed har accelereret Cowis digitale udvikling og bidraget til at forandre virksomhedens forretningsmæssige mindset i en mere agil retning:

– Når du kombinerer agiliteten, kreativiteten og risikovilligheden i startups med ledelsesstrukturen og kundebasen i større virksomheder, skaber du et ideelt miljø for radikal innovation, siger hun.

Med eventet d. 28. november afsluttedes årets Co-Creator-program formelt, men Cowi er indstillet på at køre endnu et program igennem til næste år.

Relateret indhold