Stor ordre til Windoor Danmark

Ejerforeningen Frankrigshuse på Amager skal have skiftet i alt 374 gamle og slidte altaner ud med nye og større.
Ejerforeningen Frankrigshuse på Amager skal have skiftet i alt 374 gamle og slidte altaner ud med nye og større. Pressefoto.
Ejerforeningen Frankrigshuse på Amager skal have skiftet i alt 374 gamle og slidte altaner ud med nye og større. Pressefoto.

I flere årtier har altanerne ved Ejerforeningen Frankrigshuse på Amagerbro i København været til stor glæde og gavn for beboerne. Men nu er der ingen tvivl om, at altanerne har udtjent deres værnepligt. Betonen er ødelagt og rækværkerne meget slidte.

I stedet for en renovering er udfaldet blevet en udskiftning. Til den opgave er Windoor Danmark blevet valgt som leverandør.

– Vi er meget glade for og stole af, at foreningen har valgt os til opgaven. Det betyder, at vi inden længe kan påbegynde arbejdet med at rive i alt 374 altaner ned og sætte det samme antal op. Det er et stort og omfattende projekt til omkring 15,5 millioner kr., og vi glæder os meget til at gå i gang, siger Windoor Danmarks konsulent Per Lunding Sørensen.

Omfattende forarbejde

En stor del af arbejdet ved Frankrigshuse handler om at rive de eksisterende altaner ned, før nye kan sættes op.

– Nedrivningen er et omfangsrigt stykke arbejde – større end normalt ved sådan en type ejendom. De eksisterende altaner skal skæres væk, og facaden skal pudses op. Desværre har det vist sig, at rækværkerne er asbestholdige, og at der er bly- og zinkholdig maling på altanernes hulkehler. Det tager vi meget alvorligt, og vi vil selvfølgelig håndtere det som det farlige affald, det er, lyder det fra Per Lunding Sørensen.

Under udbudsprocessen har Windoor Danmark gjort foreningen opmærksom på problemerne med det farlige affald. Der blev lavet en miljøsaneringsplan, og tidligt i forløbet blev Windoor Danmark valgt som leverandør.

– Foreningen meldte hurtigt ud, hvem de ønskede at arbejde videre med. Det har betydet, at vi tidligt i processen kunne finde frem til de mest optimale løsninger for det lidt omstændelige arbejde. Vi regner med, at byggetilladelsen ligger klar til efteråret, og at arbejdet kan påbegyndes i starten af 2018, slutter Per Lunding Sørensen.

Den samlede byggeperiode forventes at strække sig over 12 måneder.

Relateret indhold