90 mikroboliger skal afspejle tidsånden hos de yngre lejere

Esbjerg Byråd har netop godkendt en helhedsplan for 3. etape af den igangværende udvikling af bydelen Det Internationale Kvarter, som skal vise nye veje i udviklingen af lokalsamfund.
Det Internationale Kvarter ligger i den østlige del af Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.

Siden 2017 har Esbjerg Kommune sammen med boligforeningen Ungdomsbo og den filantropiske forening Realdania arbejdet med at udvikle en langsigtet og strategisk udviklingsplan for bydelen Det Internationale Kvarter i Esbjerg.

Projektets 3. etape omfatter en sø, en ny kvarterplads samt 90 nye ungdomsboliger og er netop blevet godkendt i Esbjerg Byråd.

Læs også

Jubel i Esbjerg: Udvikling af havnær bydel et skridt videre

Mikroboligerne vil ligge i umiddelbar forlængelse af den kommende Kvartersplads og sø, som skal bidrage til miljø og fællesskab i området. I kraft af placeringen tæt på flere uddannelsesinstitutioner er de især tiltænkt de yngre lejere.

– Mikroboligerne bliver for os en nyskabelse, som afspejler tidsånden, hvor især yngre lejere efterspørger fleksible og bæredygtige boligtilbud. Med boligerne og udviklingen i området skabes der et spændende miljø centreret omkring fællesskaber, som mange vil finde attraktivt, siger Flemming Agerskov Christensen, direktør for Ungdomsbo.

Helhedsplanen for Det Internationale Kvarter bygger på temaerne natur, klima og kultur. Foto: Esbjerg Kommune.

Kvarterpladsen skal spille en helt særlig rolle i at henvende sig til de unge lejere ved at fungere som et rekreativt og samlende punkt med fokus på kvarterets madkultur og høje grad af bæredygtighed.

Med søen forventer man at tiltrække besøgende og at skabe et fællesskabsorienteret miljø, som især unge lejere præfererer.

– Udviklingen af Stengårdsvej er et spændende eksempel på en kvartersudvikling, hvor det sociale liv og den stedspecifikke kultur skubbes ind som en bærende kraft i udviklingen. Tilgangen viser nye veje i udviklingen af lokalsamfund og en styrkelse af byens sociale sammenhængskraft, siger programchef Astrid Bruus Thomsen fra Realdania.

Foto: Esbjerg Kommune.

Relateret indhold