Nyt grønt logistikcenter peger ind i fremtiden for Nrep

Ejendomsinvestoren Nrep investerer 140,5 mio. kr. i nyt logistikcenter i Brabrand. Første del er nyopført – snart følger anden etape på knap 7.500 kvm grøn lagerplads.
En bil kører på en vej foran et logistikcenter med en hvid bygning til venstre. Der står DHL med gult og rødt. I midten en mørkegrå bygning og til højre en aflang, gul bygning hvor der står DHL på med rødt
Samlet 13.649 kvm grøn lagerplads er resultatet af en handel mellem Nrep og PCM Invest. Byggeriet af de sidste ca. 7.500 kvm går i gang snarest.

KT Erhvervsbyg har allerede opført 6.210 kvm lagerbygninger på Rosbjergvej i Brabrand ved Aarhus, som DHL har lejet sig ind i de kommende 15 år. Nu har Nrep købt ejendommen og lægger samtidig an til at opføre knap 7.500 kvm mere i logistikcenteret, der skal levere bæredygtige logistikløsninger.

Læs også

Byggeriet af 80.000 kvm logistikcenter sat i gang

Også her er KT Erhvervsbyg totalentreprenør. Det samlede projektet, som omfatter i alt 13.649 kvm, er en central del af Nreps vækststrategi inden for logistiksegmentet i Danmark. Det markerer endnu et skridt mod at sikre fremtidens logistikbehov med en stærk grøn profil.

Understøtter branchens krav

Med en placering tæt op ad motorvej E45 og blot ni kilometer fra Aarhus er logistikcenteret i Brabrand optimalt placeret for både national og international distribution. Med støtte fra KT Erhvervsbyg vil udvidelsen blive bygget med fokus på CO2-reducerende teknologier og materialer, hvilket sikrer, at projektet lever op til fremtidens krav om grønne løsninger.

DHL har en 15 års lejeaftale for de første godt 6.000 kvm i logistikcenteret i Brabrand.

Nrep, der er en del af Urban Partners, administrerer allerede otte mio. kvadratmeter ejendomsprojekter i Danmark, Finland, Sverige, Norge, Polen og Tyskland. Virksomheden har mere end 400 ansatte i hele Europa. Mohamad Awad, Investment Director hos Nrep, siger:

– Det er en fremragende lokation, der understøtter branchens voksende krav til last-mile-levering og bæredygtighed. Vi ser frem til at samarbejde med KT Erhvervsbyg om at skabe endnu flere kvadratmeter med en grøn profil.

Investering viser vejen

Sælger af nybyggeriet er PCM Invest. Her er Per Henriksen direktør. Han er samtidig grundlægger og CEO i KT Erhvervsbyg.

Læs også

40 mio. kr.: Opfører ny bygning til affald og linned

Partner i Nrep, Thomas Riise-Jakobsen, siger:

– Det her er en investering, der viser vejen for os i Nrep. Vi ønsker at investere meget mere i logistik i Danmark med et fokus på den grønne agenda. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os at blive enige med PCM Invest om en handel, der forhåbentlig er et skridt ind i fremtiden, men også begyndelsen på meget mere.

Opførelsen af de nye lagerbygninger går i gang snarest muligt. Nybyggeriet skal efter planen stå færdigt i 2026.

Relateret indhold