Prisvindende boligforening skal styre kollegas renovering

En renovering af Plus Boligs boligområde Riishøjsvej har længe været tiltrængt. Nu træder Himmerland Boligforening til for at styre projektet.
34 ud af 115 boliger på Riishøjsvej omdannes nu til tilgængelighedsboliger. Alle boliger får nye vinduer, døre, altaner, radiatorer og ventilationsanlæg. Foto: Plus Bolig
34 ud af 115 boliger på Riishøjsvej omdannes nu til tilgængelighedsboliger. Alle boliger får nye vinduer, døre, altaner, radiatorer og ventilationsanlæg. Foto: Plus Bolig

Plus Bolig Afd. 1025 Riishøjsvej

 • Entrepriseform: Hovedentreprise
 • Stadie: Indbudte entreprenører
 • Forventet byggestart: Oktober 2023
 • Forventes færdig: Ultimo 2025
 • Estimeret budget: 75 mio. kr.
 • Bygherre: Plus Bolig
 • Bygherrerådgiver: Cowi
 • Byggeledelse: Himmerland Boligforening
 • Totalrådgiver og ingeniør: Artelia
 • Arkitekt: Arkitekterne Bjørk & Maigård
 • Landskabsarkitekt: Egebjerg By & Landskab
 • Omfang: 8.900 kvm. Projektet omfatter renovering af 115 lejemål fordelt på 6 blokke i 3 etager og 16 rækkehuse i 1 og 2 plan. Samtlige udvendige vinduer og døre udskiftes, facadebeklædning og isolering på gavle udskiftes. Der skal etableres mekanisk balanceret ventilation i samtlige boliger. Faldstammer udskiftes. Projektet omfatter endvidere etablering af 34 tilgængelighedsboliger, der etableres ved nedrivning af eksisterende blok til sokkel for opførelse af ny blok med 12 boliger.
 • Kilde: SMART/Byggefakta

Frem mod slutningen af 2025 skal de 115 boliger i Plus Boligs afdeling på Riishøjsvej i Vejgaard få kilometer fra Aalborg centrum renoveres så kraftigt, at det kræver en genhusning af beboerne.

Renoveringen indebærer nye vinduer, døre, altaner, radiatorer og ventilationsanlæg. Derudover omdannes 34 ud af 115 boliger til tilgængelighedsboliger, som blandt giver bedre forhold for handicappede og seniorer.

Også afdelingens grønne arealer blive forbedret med fokus på biodiversitet og fællesskab.

Plus Bolig overlader opgaven med at renovere de 115 rækkehuse og lejligheder med mellem et og fem værelser til Himmerland Boligforening, da man p.t. ikke selv har ressourcer til at håndtere sagen selv, fortæller direktør Mette Bach Kjær.

– Himmerland Boligforening har den nødvendige erfaring og ekspertise til at sikre, at denne byggesag udføres på højeste niveau, og at vores beboere får de boliger, de fortjener. Vi har tillid til, at vi med den strategiske aftale har fundet bedste løsning for både Plus Bolig og beboerne på nuværende tidspunkt.

Ny samarbejdsform

Himmerland Boligforening har stor erfaring inden for renovering af almene boliger og er blandt andet præmieret for omdannelsen af det østlige Aalborg.

– Vi ser frem til et tæt samarbejde med Plus Bolig, hvor vi skal omdanne disse boliger til noget endnu bedre. Vi har erfaring fra lignende projekter og glæder os til at afprøve en ny samarbejdsform med en tæt kollega i branchen, siger vicedirektør for Himmerland Boligforening, Claus Bjørton.

Plus Bolig er selv ansvarlig for genhusning af beboerne mens renoveringen står på.

Formand for Riishøjsvejs afdelingsbestyrelse, Jørgen Behrentzs, udtaler:

– Det vigtigste for os er, at vores boliger bliver renoveret, og vi har tillid til at Plus Bolig og Himmerland Boligforening vil koordinere denne opgave.

Renoveringen ventes afsluttet i slutningen af 2025.

Relateret indhold