Autisme: Nordjysk botilbud skal være blandt de bedste

Et nyt botilbud for mennesker med autisme skal etableres på Syrenbakken i Nørresundby. Renoveringen er netop gået i gang.
Hvid trappe i beige murstensbygning.
Syrenhuset, der får plads til 48 personer, vil bl.a. tilbyde individuelle badeværelser, snoezelrum (sanserum) og adgang til udendørsaktiviteter og fællesarealer. Foto: TL Byg.

TL Byg er valgt som hovedentreprenør på renoveringen af 4.500 eksisterende kvadratmeter, der tidligere husede et bosted for mennesker med hjerneskader og handicap og nu skal omdannes til et botilbud for autismeramte personer.

Det er Aalborg Kommune, der står bag det nye botilbud Syrenhuset, som forventes at åbne i starten af 2025.

Læs også

12.000 gamle huse erstattet af nye på 10 år

– Ambitionen for Syrenhuset er, at det skal kunne måle sig med de bedste af sin slags i Danmark. Derfor er rammerne designet således, at beboernes ressourcer kan komme bedst muligt i spil, og den enkeltes trivsel understøttes bedst muligt, forklarer centerchef for Syrenhuset, Anne Louise Dall.

Emissionsfri byggeplads

Projektleder i TL Byg, Rasmus Larsen, fortæller, at opgaven indebærer alt fra renovering af overflader og VVS-arbejde til nyt inventar i bygningerne samt installation af el- og tømrerarbejde, som TL Byg står for, mens bygherre har stået for diverse materialevalg, som eksempelvis rolige farver i alle boenheder.

Desuden har Aalborg Kommune igangsat et initiativ, der har til formål minimere CO2-aftrykket, sundhedsskadelige partikler og støj fra entreprenørmaskiner på offentlige byggepladser. Derfor har kommunen efterspurgt en emissionsfri byggeplads ifm. opførelsen af Syrenhuset.

Læs også

Ombygger og udbygger til 251 boliger i seks etaper

– Det har været vigtigt for os at imødekomme Aalborg Kommunes ønske om en emissionsfri byggeplads, da vi også selv har interesse i at reducere vores CO2-aftryk mest muligt. Overordnet set betyder det, at vi udelukkende bruger el- og batteridrevne maskiner på projektet, som udover at reducere vores CO2-udledning også reducerer støjen på byggepladsen, fortæller Rasmus Larsen.

Renoveringen er netop gået i gang, og forventningen er, at byggeriet står færdigt ved udgangen af februar 2025.

Relateret indhold