Velkomn køber 667 rækkehuse i milliardhandel

Birch Ejendomme har solgt 667 DGNB Guld-certificerede rækkehuse til ejendomsselskabet Velkomn. Nogle af husene er ikke bygget endnu.
Peter Uldall Borch i lyseblå skjorte og mørkeblå habitjakke.
CEO Peter Uldall Borch og Velkomn er med et snuptag blevet ejere af 667 rækkehuse fordelt over hele landet.

Ejendomsmarkedets nye dreng i klassen, Velkomn, kunne for mindre end en måned siden fortælle, at joint venture-selskabet havde erhvervet selskabets første projektgrund til opførelse af 154 række- og gårdhavehuse i Haslev.

Nu tager selskabet, der er ejet af CEO Peter Uldall Borch og den britiske kapitalfond Matter Real Estate, syvmileskridt ind på det danske lejeboligmarked med købet af 667 rækkehuse i otte boligområder i seks byer fordelt over hele landet.

Oprindeligt var strategien ellers, at Velkomn alene skulle købe byggegrunde og opføre byggerier til porteføljen, da man anså det for vanskeligt at købe nybyggede og fuldt udlejede ejendomme til en acceptabel pris i det nuværende marked.

Læs også

Ejerforeninger kommer ind under bred ejendomsparaply

– Med handlen opjusterer vi vores forventninger til de kommende år, så vi inden for få år, og noget hurtigere end oprindelig forventet, har en portefølje på 2.000 enheder og en konkret plan for, hvornår vi runder de første 5.000, siger Peter Uldall Borch.

De otte boligområder, som Velkomn nu ejer, er:

•                 Kalvehaven i Holbæk: 176 boliger fordelt på 35 blokke.

•                 Skousbobrynet i Viby Sjælland: 32 boliger

•                 Sognevangen i Sorø: 62 boliger, som vil stå klar i september 2024.

•                 Søpark Brynet i Glumsø: 66 boliger.

•                 Esthers Have samt Bækkelunden 1 og 2 i Kolding: Tilsammen 238 boliger.

•                 Øhaven i Fredericia: 93 boliger i Skærbæk.

Opkøb kan sætte tandhjulene i gang

Peter Uldall Borch er tidligere direktør i HD Ejendomme, hvor han blandt andet stod i spidsen for salgsprocessen, da HD Ejendomme blev solgt til svenske Heimstaden for over 12 milliarder i 2021.

Alle 667 ejendomme involveret i handelsaftalen er DGNB Guld-certificerede. Her boligområdet Esthers Have i Kolding, der sammen med Bækkelunden 1 og 2 udgør 238 boliger.

Han er godt tilfreds med at kunne gennemføre en milliardtransaktion i et marked præget af få transaktioner de senere år.

– Transaktionen beviser, at der er mulighed for stærke transaktioner, når køber og sælger arbejder målrettet og seriøst på at nå hinanden. En handel af denne størrelse kan måske være med til at sætte tandhjulene i gang, og det bliver næppe den sidste transaktion af denne type fra Velkomns side, siger han.

I god tråd med ambitionerne

Sælger er Birch Ejendomme, der siden 2020 har solgt ejendomme for samlet 12 mia. kr. til en bred kreds af nationale og internationale investorer. Handlen med Velkomn er ejendomsselskabets femte milliardtransaktion og er den største ejendomstransaktion til dato i 2024 i et ellers køligt transaktionsmarked.

Salget af de mange boliger er i god tråd med Birch Ejendommes strategi og ambitioner for fremtiden, hvor det er planen at følge op med yderligere transaktioner. CEO Thomas Bertelsen siger:

– Salget understøtter vores ambition om at levere attraktive og DGNB Guld-certificerede boligområder på tværs af Danmark, der skaber gode livsrammer for beboerne.

Nogle boliger er ikke bygget endnu

For Velkomn er transaktionen selskabets første markante boligopkøb med en velkomponeret portefølje bestående af boligområder i hele landet.

Læs også

Omdanner hvid, psykiatrisk hospitalsby til rækkehuse

Fælles for de opkøbte udlejningsområder er, at de alle består af DGNB Guld-certificerede etplans rækkehuse. Aftalen inkluderer også boligområder, som for nylig – eller endnu ikke – er færdiggjort til indflytning. Det tæller blandt andet Sognevangen i Sorø, som vil stå klar i september 2024.

– Velkomns mission er at udleje boliger til det moderne, bekvemmelige liv, og takket være aftalen kan vi gå i gang med det allerede nu. Aftalen er blandt andet kommet i stand takket være et godt samarbejde med Birch Ejendomme, hvor vores kendskab til kvaliteten af deres produkt bestemt har været medvirkende til at fremme processen, slutter Peter Uldall Borch.

Relateret indhold