Var produktionsdirektør da firmaet blev opkøbt – er nu adm. direktør

Jesper Vind Andreasen var produktionsdirektør i Jackon, da firmaet blev opkøbt af Bewi i efteråret 2022. Nu får han det fulde ansvar for Bewi Insulation Danmark.
Produktionsingeniøruddannede Jesper Vind Andreasen arbejdede som først fabrikschef og siden produktionsdirektør i Jackon, hvor han nåede at være i 10 år, inden virksomheden blev opkøbt af Bewi.
Produktionsingeniøruddannede Jesper Vind Andreasen arbejdede som først fabrikschef og siden produktionsdirektør i Jackon, hvor han nåede at være i 10 år, inden virksomheden blev opkøbt af Bewi.

Bewi købte Jackon i efteråret 2022 og blev med et fingerknips Danmarks største producent af EPS (flamingo). Siden har virksomheden arbejdet både intensivt og målrettet med sammenlægningen, der er mundet ud i et organisatorisk ændret setup, så hvert land fremadrettet får en landbaserede, selvstændige organisation i hhv. Norge, Sverige og Danmark.

I Danmark bliver det den 52-årige Jesper Vind Andreasen, der tager styrepinden som adm. direktør for Bewi Insulation Danmark, en rolle han udfylder samtidig med, at han som Head of Operations støtter divisionen Insulation & Construction på fabrikkerne i 13 europæiske lande.

Han kommer fra en stilling som produktionsdirektør i Jackon Skandinavien under nu opkøbte Jackon Holding, hvor han var ansvarlig for 12 fabrikker. Efter opkøbet beholdt han sin titel som produktionsdirektør.

Med den nye landopdelte organisation er der også udnævnt ny adm. direktør i helholdsvis Norge, Finland og Sverige. Det betyder, at ledelsen kommer nærmere organisationen i det daglige arbejde, og det er vigtigt for den nyudnævnte adm. direktør i Danmark.

– Med den nye landopdelte organisering kommer vi til at rykke tættere sammen i bussen. Organisationen skal vide, hvad vi i ledergruppen arbejder med og prioriterer. Vi skal spille ping pong med hinanden, og alle skal involveres i vores fælles mål og vide, hvad der skaber værdi for kunderne, siger Jesper Vind Andreasen:

Han tilføjer:

– Nu gælder det om at få integreret Bewis strategi i organisationen. Vi skal dare to share og copy paste alle de gode arbejdsprocesser og produktionsmetoder, som vi udveksler med de øvrige europæiske fabrikker.

God til lean

Med den todelte rolle vil Jesper Vind Andreasen fortsat have fingeren på pulsen i forhold til produktionsmetoder, sikkerhed og optimering af processer på tværs af landegrænser.

Et område som han har beskæftiget sig med siden 2008 – først som produktionschef i daværende Thermisol og senere som produktionsdirektør for (nu tidligere) Jackons 14 fabrikker i Skandinavien.

– Jeg har arbejdet med lean i mange år, og jeg er god til at tage noget eksisterende og forbedre det sammen med medarbejderne. Vi oplever i stigende grad, at der er fokus på bæredygtighed og krav om LCA-beregning. Det forpligter os til at tilbyde bæredygtige løsninger og have miljøvaredeklarationer på vores produkter, siger han.

Relateret indhold