Nu er MT Højgaard Holding helt ude af Portugal

Entreprenørkoncernen har solgt den sidste del af det portugisiske selskab Seth.
Tre mænd i sorte jakker og hvide skjorter taler med hinanden.
Salget af det portugisiske selskab sker i forlængelse af, at MT Højgaard Holding ønsker at afvikle de internationale aktiviteter og fokusere på den danske kerneforretning med de 100 %-ejede forretningsenheder MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen og MT Højgaard Property Development. Arkivfoto: MT Højgaard Holding.

– Vi er glade for, at vi sammen med vores mangeårige medejere af virksomheden har fundet en ny, langsigtet ejer af Seth.

Sådan lyder det fra koncernchef Steffen Baungaard, MT Højgaard Holding, ifm., at entreprenørkoncernen nu har solgt den sidste del af det portugisiske selskab Soc. de Empreitadas e Trabalhos Hidráulicos, S.A. (Seth).

Læs også

Nye tal: Produktiviteten i byggeriet bevæger sig i sneglefart

– Med salget tager vi næste skridt i den kontrollerede afvikling af aktiviteterne i MT Højgaard International, og vi kan nu koncentrere os om at finde fornuftige løsninger for de sidste aktiviteter i Grønland, tilføjer Steffen Baungaard.

Godkendelse fra Angola

I oktober 2023 indgik MT Højgaard Holding en aftale om at sælge 60 %-ejerandelen i Seth, der har hovedsæde i Portugal og udfører bygge- og anlægsaktiviteter i flere afrikanske lande og Portugal.

Køber er den angolanske entreprenørkoncern Griner Engenharia, S.A., og salget var betinget af godkendelser fra konkurrencemyndighederne i bl.a. Angola.

Men nu er alle myndighedsgodkendelser opnået, og køber har stillet garanti for den udestående del af betalingen. Derfor er salget af Seth gennemført med virkning fra ultimo 1. halvår 2024.

Læs også

Top10: Entreprenører med største bygge- og anlægsprojekter i 2023

Nettoprovenuet fra salget er 56 mio. kroner, som dels er betaling for aktierne i Seth og dels er indfrielse af lån, som MT Højgaard Holding havde stillet til rådighed for virksomheden.

Prisen modsvarer den indregnede værdi af investeringen, og salget påvirker ikke MT Højgaard Holdings forventninger til driftsresultatet i 2024.

Relateret indhold